« Znanost
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
AMBICIOZNO

Rusi do 2030. žele otići na Mjesec, Mars, Veneru i Jupiter

Ruska svemirska agencija namjerava izgraditi novu raketu Angara, svemirski brod za letove s astronautima, i zamijeniti sovjetske tehnologije koje se trenutno još uvijek koriste

Fotografija vijesti
Više o

let u svemir

,

istraživanje svemira

,

Roskosmos

Ruska svemirska agencija Roskosmos objavila je jučer svoju vrlo ambicioznu strategiju, u kojoj im je cilj do 2030. godine poslati misije na Mjesec, Mars, Veneru i Jupiter te razviti novi tip raketa, prenosi Hina.

"Roskosmos ne odustaje od istraživanja drugih planeta i predviđa niz misija radi produbljene studije Mjeseca s robotima (uključujući donošenje na Zemlju uzoraka tla), Venere i Jupitera", piše Komersant pozivajući se na svemirsku strategiju Roskosmosa do 2030.

Prema tom dokumentu koji je predan vladi prošlog tjedna, Roskosmos namjerava prije 2030. izvesti "nadlijetanje Mjeseca s ljudima nakon čega bi poslao kozmonaute na njegovu površinu i potom ih vratio na Zemlju", dodaje se u dnevniku.

"Osim toga, Roskosmos u suradnji sa stranim partnerima namjerava razmjestiti na Marsu mrežu trajnih znanstvenih postaja", ističe Kommersant.

Ruska svemirska agencija namjerava izgraditi novu raketu Angara, svemirski brod za letove s astronautima, i zamijeniti sovjetske tehnologije koje se trenutno još uvijek koriste i koje su imale puno problema prošle godine.

Kozmodrom Vostočni na ruskom Dalekom istoku trebao bi biti spreman za lansiranje satelita 2015.

Rusija će do 2015. ulagati u nabavu strane tehnologije kako bi modernizirala sektor, a onda bi se već 2020. okrenula prvenstveno ruskim komponentama.

13.03.2012. 09:31:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh