« Rukomet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
RASTURAČINA

Rukometaši zgazili Dance s 11 razlike

Aktualni europski prvaci i jedni od favorita za zlato dobili su lekciju iz rukometa koju će dugo pamtiti

Gaženje sa stilom
Gaženje sa stilom (Arhiva)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 4. kola skupine B na Olimpijskim igrama u Londonu ostvarila i četvrtu pobjedu, u briljatnoj je igri uvjerljivo svladala europskog prvaka Dansku sa 32-21 (14-9).

Ovom pobjedom Hrvatska je praktički osigurala prvo mjesto u skupini i lakšeg suparnika u četvrtfinalu.

Najbolji u našoj reprezentaciji bili su Duvnjak, Vori i Horvat s pet golova, dok je Alilović sakupio 12 obrana.

HRVATSKA - DANSKA 32-21 (14-9)

HRVATSKA: Losert, Alilović; Balić, Duvnjak 5, Lacković 3, Kopljar 1, Vori 5, Gojun 1, Horvat 5 (1), Vuković 3, Buntić 3, Štrlek 3, Čupić 3, Ninčević.

DANSKA: Landin, Cleverly; Mogensen 2, Boesen, Markussen 3, Eggert Jensen 5 (3), Spellerberg, Knudsen 1, Svan Hansen 1, Lindberg 5, Toft Hansen 1, Sondergaard, Hansen 3, Nielsen.

SEDMERCI: Hrvatska 1/3, Danska 3/4

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Danska 6 minuta.

SUCI: Lazaar i Reveret (oba Francuska)

Hrvatska i Danska u međusobni su susret ušle s maksimalnih šest bodova iz prve tri utakmice, a u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini naši su rukometaši odigrali gotovo savršeno, pa su europski prvaci iz Srbije s početka ove godine izgledali kao drugorazredna momčad. U našoj reprezentaciji sve je funkcioniralo, Alilović je ponovno bio sjajan na vratima, uvelike mu je posao olakšavala pokretljiva obrana, dok su u napadu raspoloženi bili igrači na svim pozicijama. Naša je reprezentacija odigrala 12 "kontri", a čak 11 je okončano loptom u danskoj mreži što je izniman učinak. U strijelce se nisu upisali tek Balić, koji čak nije uputio niti jedan udarac prema danskim vratima, te Ninčević.

Utakmica je bila rezultatski neizvjesna samo u prvoj polovini prvog poluvremena, u 12. je minuti bilo 6-6, ali tada je krenuo hrvatski uragan, te je serijom 8-2 naša reprezentacija minutu prije odlaska na odmor stigla do prednosti 14-8.

U nastavku je razlika samo rasla, u 48. minuti prvi je put bilo 10 razlike za Hrvatsku (25-15), a pet minuta prije kraja bilo je čak i 12 golova "viška" (31-19).

Osvajanje prvog mjesta u skupini vrlo je važno, jer će za suparnika u četvrtfinalu donijeti Argentinu ili Tunis, što su kvalitetno daleko slabije reprezentacije od Francuske, Švedske ili Islanda. Time se širom otvaraju vrata polufinala i ulaska u krug osvajača medalja.

U posljednjem, 5. kolu Hrvatska će u ponedjeljak igrati protiv Španjolske s početkom u 20.30 sati.

04.08.2012. 20:15:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh