« Rukomet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
1 OD 4

Rukometaši u drugi krug nikad nisu prenijeli manje bodova

Hrvatski su rukometaši od 2003. do danas bili stopostotni, ali još uvijek imaju izgleda za polufinale

Balić i Lacković
Balić i Lacković (Joško Ponoš/Cropix)
Više o

rukomet

,

svjetsko prvenstvo u rukometu

,

Hrvatska rukometna reprezentacija

,

Slavko Goluža

Hrvatska rukometna reprezentacija nikada nije prenijela manje bodova u drugi krug svjetskog rukometnog prvenstva otkako se primijenjuje aktualan sustav natjecanja, piše Hina. U borbu za plasman u polufinale SP-a u Švedskoj 'kauboji' kreću samo s jednim bodom na kontu od četiri moguća.

Na posljednjem svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj prije dvije godine u drugi krug smo prenijeli sva četiri boda, a potom u drugom krugu nanizali još tri pobjede, te stigli do finala u kojem smo izgubili od Francuske.

Na SP-u u Njemačkoj 2007. godine prvi krug smo također prošli bez ogrebotine, a sve pobjede smo ostvarili i u drugom krugu. Bilo je to prvenstvo koje smo završili sa devet pobjeda i jednim porazom, ali i bez medalje. Jedini poraz hrvatski rukometaši su ubilježili u četvrtfinalu od Francuske.

I na SP-u u Tunisu 2005. hrvatski rukometaši u prvom krugu nisu ispustili niti jedan bod, a kasnije smo stigli do finala u kojem je Španjolska bila bolja.

Jedino prvenstvo na kojem je Hrvatska osvojila zlatnu medalju, 2003. godine u Portugalu, otvorili smo porazom od Argentine, no srećom, taj se poraz nije pokazao presudnim. Preostale utakmice u skupini hrvatski rukometaši su dobili i u drugi krug prenijeli maksimalan broj bodova. U drugom krugu pale su Danska i Egipat, u polufinalu Španjolska, a u finalu Njemačka.

U Francuskoj 2001. godine hrvatska vrsta je prvi krug natjecanja zaključila s tri pobjede, te po jednim porazom i neodlučenim ishodom. Nakon natjecanja po skupinama tada nije bilo četvrtfinalnih skupina, već se odmah igrala osmina finala u kojoj je Hrvatska nakon produžetaka izgubila od Ukrajine. Prvenstvo smo zaključili kao deveti.

U Egiptu 1999. godine u skupini smo imali identičan učinak, tri pobjede, poraz i remi, a u osmini finala izgubili smo od Jugoslavije.

Niti svjetsko prvenstvo u Japanu 1997. godine ne pamtimo po dobrome. U skupini smo bili tek četvrti sa po dvije pobjede i poraza i jednim neodlučenim rezultatom, a nastup smo završili ispadanjem u osmini finala

Prvo SP na kojem je Hrvatska nastupila kao neovisna država bilo je ono na Islandu 1995. godine. U skupini smo osvojili prvo mjesto, uz jedan poraz od Češke. Tada se bodovi nisu prenosili već se odmah razigravalo (osmina finala, četvrtfinale...). Kasnije su odabranici Zdravka Zovka stigli do finala u kojem smo izgubili od Francuske.

OSVOJENI BODOVI U PRVOM KRUGU

SP 2011 - 1 bod od 4 moguća

SP 2009 - 4 / 4

SP 2007 - 2 / 2

SP 2005 - 4 / 4

SP 2003 - 2 / 2

21.01.2011. 10:57:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh