« Rukomet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
IDEMO PO TRI POBJEDE

Goluža: I dalje vjerujem vratarima

Hrvatska rukometna reprezentacija još uvijek sama odlučuje o svojoj sudbini, polufinale je moguće uz tri pobjede

Rukometaši Hrvatske
Rukometaši Hrvatske (Vladimir Dugandžić/CROPIX)
Više o

rukomet

,

svjetsko prvenstvo u rukometu

,

Slavko Goluža

Premda smo u dvije ključne utakmice u skupini, protiv Srbije i Danske, osvojili samo jedan bod, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža ne gubi nadu za plasman u polufinale svjetskog prvenstva u Švedskoj.

"Nakon što su nam išli na ruku rezultati iz druge skupine još uvijek sami odlučujem o svojoj sudbini. Sada se moramo sabrati, smiriti i analizirati naše pogreške," kazao je Goluža.

Hrvatski izbornik se još jednom osvrnuo na utakmicu protiv Danske naglasivši kako se bez podrške vratara ne može dobiti utakmica protiv tako kvalitetnog suparnika. Goluža se ponovo obrušio na francuske suce Lazaara i Revereta.

"Ne tražim alibi, no imali smo loše suđenje. Previše je bilo pogrešaka na našu štetu i zbog toga smo uložili prigovor na suđenje," dodao je Goluža komentiravši učinak Mirka Alilović i Marina Šege koji su protiv Danske zaustavili 4 od 38 danskih šuteva. "Dečki nisu imali svoj dan. I dalje imam veliko povjerenje u njih, vratari nam trebaju," dodao je Goluža.

Zrnić: Mi uvijek moramo težim putem

Jedan od najboljih igrača u hrvatskim redovima protiv Danske bio je Vedran Zrnić, strijelac osam golova. "Propustili smo priliku na početku drugog poluvremena. Imali smo vodstvo i igrača više, a potom smo dobili dva gola i raspali se," kazao je Zrnić koji smatra kako još uvijek možemo do polufinala.

"Sve je u našim rukama. Mi uvijek moramo težim putem, no sada je najvažnije ne klonuti. Moramo se popeti fizički i psihički."

U prvom susretu drugog kruga Hrvatsku očekuje Argentina.

"Oni su iznenađenje prvenstva, nisu bezazleni, međutim oni ipak nisu kvalitetni poput primjerice Poljske," smatra Zrnić.

21.01.2011. 11:36:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh