« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
WIMBLEDON

Roger Federer pobijedio Murraya u finalu Wimbledona

Impresivnom igrom Federer je došao do sedme pobjede u Wimbledonu, pa ukupno ima 17 pobjeda na Grand Slam turnirima

Roger Federer je osvojio sedmi Wimbledon u karijeri
Roger Federer je osvojio sedmi Wimbledon u karijeri (Arhiva)
Više o

Roger Federer

,

Wimbledon

,

Andy Murray

,

finale

Epska bitka, kako su je prozvali mediji, između Rogera Federera i Andyja Murraya završila je pobjedom Švicarca. Kako god bilo na početku, rezultat je morao ispati povijesni, ili će se Federer izjednačiti sa Samprasom po broju pobjeda u Wimbledonu i broju tjedana na vrhu ljestvice, ili će Murray biti prvi Britanac nakon 1936. godine koji će pobijediti na svom terenu.

Murray je otvorio agresivno, breaknuo Federera, koji je uspio vratiti break ali prvi je set ipak pripao Murray nakon odlične igre. U drugom je setu Federer počeo podsjećati na svoje najbolje dane nepobjedivosti čudesnim udarcima koji su izluđivali Murraya, i set je zasluženo otišao Švicarcu.

Treći je set prekinut zbog kiše na samom početku, no nakon 35 minuta izvučen je krov na centralnom terenu i meč je nastavljen bez opasnosti od prekida. Federer je nastavio s dominacijom, uzeo je servis Murrayu nakon skoro 20 minuta igre u četvrtom gemu trećeg seta i rutinski priveo set kraju.

Četvrti je set išao u istom smjeru, jer je Federer brzo breaknuo Murraya koji se na Federerov servis nikako nije uspijevao približiti ni break lopti, a kamoli uzimanju servisa. Kad je Federer servirao za set, atmosfera se potpuno užarila, gledatelji su navijali kao na nogometnoj utakmici, no Federer je kamenog lica odservirao za povijesni doseg - 17 pobjeda na Grand Slam turnirima, 287 tjedna na prvom mjestu rang liste i sedam pobjeda u Wimbledonu. Od sutra je Federer prvi igrač svijeta ...

Andy Murray nikad nije igrao bolje, no ovakvog Federera nitko ne može pobijediti, ma kako dobar dan imao. Da je u finalu s druge strane mreže bio Nadal ili Đoković, jednako bi se proveli. No, da budemo pošteni, jednako bi se proveli i s Murrayem ...

08.07.2012. 19:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh