« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PISMO NAMJERE

Regionalna rukometna liga počinje u sezoni 2011/12.

U rukometnoj regionalnoj ligi igrat će Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

rukomet

,

Moreuz

,

novootkrivene životinjske vrste

U Zagrebu je održan drugi inicijalni sastanak za osnivanje regionalne rukometne lige. Sastanku su prisustvovali predstavnici šest zemalja (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija).

Austrija i Mađarska, kao i još neki savezi s kojima se kontaktira, podržali su inicijativu za osnivanjem lige, no iz opravdanih razloga nisu prisustvovali sastanku.

U svrhu razvoja rukometa osnovat će se SEHA (South Europe Handball Association), a koju će činiti upravo sve navedene zemlje. Sjedište SEHA-e bit će u Zagrebu, a organizirat će regionalno rukometno natjecanje.

Regionalna liga s natjecanjem će početi u sezoni 2011/12. do kada će se donijeti sve potrebne odluke, akti za osnivanje, te početak rada svih potrebnih tijela i samog natjecanja.

Liga će brojiti maksimalno 16 klubova, a klubovi koji će je igrati u nacionalna će se prvenstva uključivati u završnici. O pokretanju lige obaviješteni su IHF i EHF koji su dali punu podršku takvom natjecanju. Generalni sponzor lige bila bi Erste grupa, čije ime bi bilo u nazivu lige.(hina/metro-portal)

21.07.2010. 21:04:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh