« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
WAKEBOARD

Redovnice nastupaju na wakeboardu

U sklopu Gillette Carnivala trebala je biti i prezentacija wakeboarda ... što se zapravo dogodilo?

Molitva za dobro vrijeme
Molitva za dobro vrijeme (Nelly Mance)
Više o

Nelly Mance

,

Igor Deranja

,

wakeboard

,

wakeskate

Subota je bio dan kada su se na istom mjestu u isto vrijeme trebala susresti dva sporta, s jedne strane potpuno različita, sa druge strane rukom pod ruku koristeći gotovo iste daske.

U sklopu 4-og Gillette Carnival snowboard sessiona trebali smo održati prezentaciju wakeboarda i wakeskatea (snowboard i skateboard na vodi), no zbog tehničkih nedostataka u zadnji tren morali smo otkazati događanje.

Svi ste trebali biti svjedocima najekstremnijeg dana ove godine, jer je Rijeka trebala biti gradom domaćinom koji je spaja planine i more, sport i kulturu, prošlost i sadašnjost.

Bez obzira na otkazanu vožnju skupili su se najveći balkanski wakeboarderi i wakeskateri, te podržali svoju braću snowboardere koji su u sklopu Gillette Carnival Snowboard Sessiona izvodili vratolomije preskačući dvije metalne prepreke na gatu Karoline riječke.

Sa očajem smo gledali mirno more i predivan zalazak sunca razmišljajući kako da nakon dobrog afer partija u Stereu sutrašnje jutro osvježimo kupanjem u jednom od najljepših europskih mora. Morali smo pronaći način kako da ipak barem djelomično ostvarimo planirano karnevalsko wakeboardanje.

Ideja je pala. Jedan dio ekipe ujutro je krenuo prema ski liftu Poreč, a drugi dio je morao ostati u Rijeci... Nekoliko telefonskih poziva i crkveni karnevalski duo, redovnica i svečenik krenuli su prema Kantridi upaliti gumenjak. Igor Deranja aka Redovnica presjekao je mirno more odvozivši turu preko Preluškog kanala do Voloskog. Sparkirali smo se u luci, napravili kratku pauzu ispivši kavu na predivnom zimskom suncu i nastavili prema natrag. Došao je red i na Nelly Mance aka. Svečenik koja je svoj wakeskate ovaj put zamijenila sa wakeboardom i iskušala valove iza glisera skačući sa jedne na drugu stranu dok nije stigla istim putem u luku Kantrida.

Igor Deranja je prvi član hrvatskog O'Neill tima koji stalno ima nevjerojatne ideje. Nakon njegovog najvećeg wakeboard putovanja od 514 km u 24 sata kojim je ušau u Guinisovu knjigu rekorda ovoga puta hodočasti Jadranskim morem u zaleđu planine Učke prekrivene snijegom, moleći visoke temperature obučen kao Redovnica.

Nelly Mance je jedina wakeskaterica u Hrvatskoj koja je ove godine na svjetskom prvenstvu u Turskoj na Hipnoticsu osvojila 5 mjesto i time proslavila boje Hrvatske zastave.

Za ovaj dobropoznati hrvatski tim niske temperature mora i zraka nisu prepreka da nastave svoju wakeboard sezonu otvorenu 15.01. na ski liftu Poreč.

Hvala O'Neill (Kruna Mode) i Wakeboard klubu BoardForce za podršku.

Piše: Nelly Mance
07.02.2011. 08:31:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh