« Ostali sportovi
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SPEKTAKL

Red Bull Air Race u Rovinju

Hannes Arch zavladao hrvatskim nebom ispred 50.000 posjetitelja na Red Bull Air Race u Rovinju

Spektakl u Rovinju
Spektakl u Rovinju (Automania)
Više o

Rovinj

,

Red Bull Air Race

,

Hannes Arch

Nevjerojatni travanjski vikend u Rovinj je privukao čak 50.000 posjetitelja koji su protekla dva dana uživali u nevjerojatnim manevrima brzih aviona kojima je upravljalo 12 najboljih svjetskih pilota. Domaću utrku kako ju je cijelo vrijeme nazivao,

Austrijanac Hannes Arch završio je s pobjedničkim trofejem u rukama i ogromnim osmijehom na licu. Utrka je imala rekordni broj srušenih zračnih vrata, ukupno šest, što je dokaz da je rovinjska staza bila jedna od najzahtjevnijih dosad.

Prvi put u povijesti Hrvatska je imala čast ugostiti Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo. Rovinj je drugu utrku ovogodišnjeg prvenstva dočekao i više nego spreman, s tisućama domaćih i stranih posjetitelja koji su veselo pristizali. Nedjeljno popodne u uvali Valdibora bilo je sve samo ne uobičajeno, a spretno upravljanje između 25 metara visokih zračnih vrata pri brzini do 370 km/h rijetko je koga moglo ostaviti ravnodušnim.

Pobjednik prve utrke u Abu Dhabiju Paul Bonhomme popeo se na postolje kao drugoplasirani sa samo 8 stotinki zaostatka, a trećeplasirani Japanac Yoshihide Muroya prvi je Japanac u ovom natjecanju i ujedno prvi koji se popeo na ovo prestižno pilotsko postolje.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

14.04.2014. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh