« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
NOVI PRIGOVORI

Rat se nastavlja: Radio taksi Zagreb podnio prijavu protiv Cammea

Taksisti jedni drugima kradu klijente? Iz udruge Radio taksi Zagreb tvrde upravo to

Optužbe sijevaju na sve strane - taksisti jedni drugima kradu klijente?
Više o

Taxi Cammeo

,

taksi

,

Radio Taxi Zagreb

Udruženje autotaksi prijevoznika Grada Zagreba uputilo je nadležnim institucijama Grada Zagreba i Republike Hrvatske prijave protiv tvrtki Grupe Cammeo zbog, kako navode u današnjem priopćenju, obavljanja autotaksi prijevoza u Gradu Zagrebu na način koji nije dozvoljen zakonom i pozitivnim propisima koji reguliraju obavljanje te djelatnosti.

Udruga, odnosno, Radio taksi Zagreb, pozvala je nadležne službe da hitno uspostave red u obavljanju taksi djelatnosti, a kako bi se izbjegli incidenti i srozavanje ugleda Zagrebačke taksi službe koja ima stoljetnu tradiciju.

Zahtijevaju da se odmah izvrši nadzor nad poslovanjem grupe Cammeo, da se prekršaji sankcioniraju sukladno Zakonu i Gradskoj odluci o autotaksi prijevozu te omogući normalno i zakonito funkcioniranje taksi službe u Zagrebu, vodeći računa o činjenici da je to usluga od javnog interesa.

Navodi se kako Grupa Cammeo obavlja prijevoz s više automobila nego što ima važećih dozvola, da dio vozača koji obavlja taksi prijevoz nema položen poseban ispit za autotaksi vozače te da mnogi vozači koji obavljaju taksi prijevoz nemaju potrebnu kvalifikaciju. Također, u noćnim satima Cammeo grupa angažira osobe bez stručne spreme i kvalifikacije koji uz naknadu od 100 kuna sjedaju u njihove automobile i obavljaju taksi prijevoz.

Posebno upozoravaju da Cammeo grupa ne preuzima putnike s obilježenih taksi stajališta ili putem telekomunikacijske veze, već se uvodi praksa nedozvoljenog presretanja putnika - zaustavljaju se i nastoje dobiti klijenta parkiranjem na označenim invalidskim mjestima, na nogostupima, na zelenim površinama, na kolniku ispred noćnih klubova, u pješačkim zonama, u samim terminalima autobusnog kolodvora gdje nije dozvoljen pristup taksi vozilima.

Udruga napominje kako njihovi taksi vozači dolaze u vrlo neugodne situacije dok uredno čekaju narudžbu koju prime putem radijske mreže, a kad krenu po klijenta koji ih je pozvao, suočavaju se sa situacijom da istog klijenta presretne i odveze automobil grupe Cammeo koji nepropisno i nasilno stoji na kolniku ispred objekta iz kojeg je pozvan Radio taksi Zagreb, navodi se u priopćenju Udruge koju je potpisao predsjednik Juraj Šnidarić.

18.05.2011. 17:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh