« Znanost
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
UPS!?

Raketa Antares eksplodirala pri polijetanju

Antares je lansiran s plutajuće platforme u Atlantiku kraj obala Virginije, a netom prije lansiranja NASA je objavila da su uvjeti idealni

Samo par sekundi nakon lansiranja ...
Samo par sekundi nakon lansiranja ... (NASA)
Više o

eksplozija

,

NASA

,

lansiranje

,

raketa Antares

,

Orbital Sciences Corp.

Raketa Antares u vlasništvu tvrtke Orbital Sciences Corp. trebala je rutinskim letom dostaviti zalihe na Međunarodnu svemirsku postaju, no nešto je pošlo po zlu i letjelica je eksplodirala par sekundi nakon lansiranja.

Uzrok eksplozije nije poznat, a odgovorni iz NASA-e tvrde da ozlijeđenih na tlu nije bilo. Antares je lansiran s plutajuće platforme u Atlantiku kraj obala Virginije, a netom prije lansiranja NASA je objavila da su uvjeti idealni.

Antares je trebao biti lansiran dan ranije, no navodno se jedan brodić previše približio lansirnoj rampi pa je ono odgođeno za 24 sata.

Inače, od kad je NASA umirovila Space Shuttle program, opskrbu Međunarodne svemirske postaje obavljaju ruske rakete i dvije privatne američke tvrtke - SpaceX Elona Muska i Orbital Sciences Corp.

SpaceX Dragon upravo je dostavio neke zalihe na ISS prošli tjedan, tako da gubitak ove bespilotne letjelice neće ugroziti boravak astronauta u orbiti.

29.10.2014. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh