« Televizija
objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana
SERIJE

"Prvih pet" uskoro na HBO MAXu

Prva finska Max Original dokumentarna serija „Prvih pet“ (First five) imat će premijeru 9. lipnja na HBO Max streaming platformi, kada u ponudu dolaze sve 3 epizode

Prvih pet
Prvih pet (Arhiva)
Više o

dokumentarci

,

HBO Max

,

Prvih pet

Trodijelna dokumentarna serija „Prvih pet" prati put bivše premijerke Sanne Marin na čelu finske vlade u vremenima bez presedana, te prikazuje događaje i živote iznimnih političarki, istražujući teme moći i ženstvenosti.

Okrenuta je nova stranica u političkoj povijesti kada je mlada žena po imenu Sanna Marin izabrana za najmlađu premijerku na svijetu u Finskoj. Oko nje se formira kabinet odlučnih žena koje počinju voditi državu.

Gotovo istog trena tih pet snažnih žena suočene su s izazovom bez presedana kada se svjetska pandemija proširi na Finsku. Nakon što su svoju zemlju provele kroz pandemiju, izbija rat i Europu baca u daljnje turbulencije. Istovremeno, obavljajući svoj zahtjevan posao, ministrice imaju djecu i žive svoj privatni život.

Tko su te ambiciozne, staložene žene koje guraju političku kulturu naprijed i inspiracija su diljem svijeta? Odakle dolaze i što ih pokreće?

„Uzbuđeni smo zbog približavanja premijere prve finske dokumentarne serije u povijesti HBO Maxa", rekla je Hanka Kastelicová, potpredsjednica dokumentarnih filmova za HBO Max EMEA, te dodala „"Prvih pet" pokriva važne teme moći i ženstvenosti. Čak i u zemlji s velikom tradicijom sudjelovanja žena u politici, političarke se još uvijek strože osuđuju i kritiziraju od svojih muških kolega. Vidjeti kabinet mladih žena Sanne Marin kako vode državu je inspirativno - umjesto da samo pruži pogled na bivšu vladu, ovaj dokumentarac pokazuje gledatelju da je došlo vrijeme za veću ravnotežu spolova na visokim odlučujućim pozicijama diljem svijeta."

Uz Finsku i druge europske HBO Max teritorije, „Prvih pet" premijerno će se prikazivati i ​​na američkom tržištu. Trodijelnu dokumentarnu seriju producirao je FremantleMedia Finland Oy, a režirala Mia Halme. Izvršni producenti za HBO Max su Hanka Kastelicová i Christian Wikander

22.05.2023. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh