« Znanost
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
WTF

Prva beba rođena u svemiru stiže 2024.?

Pažljivo pripremljen i nadziran proces predvidjet će sve potencijalne rizike za majku i dijete, slične zapadnjačkim standardima kakvi postoje na Zemlji, tvrdise

Bebe i tako često zovemo svemircima...
Bebe i tako često zovemo svemircima... (Arhiva)
Više o

svemir

,

trudnoća

,

porod

Porođaj u svemiru zvuči kao zaplet iz nekoga znanstveno-fantastičnog filma, no znanstvenici iz tvrtke "SpaceLife origin" vjeruju da bi on za šest godina mogao postati realnost, pa traže volontere za projekt.

Kees Mulder, direktor i osnivač tvrtke smatra da, ako čovječanstvo planira postati multiplanetarna vrsta, mora naučiti kako se razmnožavati u svemiru. Iz tvrtke kažu kako kane stvoriti svojevrstan "svemirski inkubator", koji će se u orbitu s jajnim stanicama i spermom lansirati 2021. godine.

Kad se nađu u svemiru, embriji će se početi razvijati, premda pojedinosti o cijelom procesu još nisu u potpunosti jasne. Nakon četiri dana, inkubator bi se trebao vratiti na Zemlju gdje se odvijaju stvarna trudnoća i porođaj. Tvrtka porod prve bebe u svemiru planira 2024.

Njezin glasnogovornik je rekao da bi, tijekom misije koja će trajati između 24 i 36 sati, žena trebala roditi izvan Zemlje, u pratnji dobro obučenog i visokokvalitetnog medicinskog tima.

Pažljivo pripremljen i nadziran proces predvidjet će sve potencijalne rizike za majku i dijete, slične zapadnjačkim standardima kakvi postoje na Zemlji, pojasnio je glasnogovornik.

29.10.2018. 17:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh