« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
CVJETNI TRG, 18 SATI

Prosvjednici najavili nove šetnje za četvrtak i subotu

Okupljanje na Cvjetnom trgu počelo je u 18 sati, prosvjednici imaju transparente protiv, ali i za EU

Prosvjed
Prosvjed (Facebook)
Više o

prosvjed Zagreb

,

prosvjedi protiv Vlade

Najveći prosvjed protiv Vlade najavljen je za subotu 19. ožujka u Zagrebu, no organizatori ostaju vjerni okupljanjima svaka dva dana. Tako je i danas u 18 sati počelo okupljanje na Cvjetnom trgu nakon kojeg će uslijediti još jedna šetnja gradom. 

Pratite prosvjed na Metro portalu!

Na Cvjetnom se okupilo oko 300 prosvjednika. Povorka je krenula oko 18.20 predvođena velikim transparentom "Generalni štrajk". Ide se preko Trga bana Jelačića na Markov trg. 

Prosvjednici su ponovno bučni: Jaco odlazi, Svi na ulice. Planiraju danas posjetiti i HRT jer se pročula da je Vlada javnoj televiziji poslala naredbu o ignoriranju prosvjeda. Okupilo se oko 1500 ljudi.

Poruka organizatora na Facebooku: Vlada i HDZ su odlučili pojačati pritisak na HRT te je po direktivi Renata Kunića ekipama zaduženim za praćenje prosvjeda rečeno da ne šalju materijale sa terena jer ništa neće ići u Dnevnik. Također je naložio da se umanji broj današnjih prosvjednika na samo 2000. Liči li vama ovo na zemlju slobodnih medija? Dolje Vlada! Svi na ulice! Za Hrvatsku!

Bubnjari predvode prosvjednike do HRT-a na Prisavlju.

"Idemo na HTV dati podršku Jabuci za super intervju s Jadrankom Kosor. Nominirat ćemo ga za Pulitzerovu nagradu!", rekao je jedan od organizatora. Prosvjednici Vladi šalju uobičajene poruke. Stigli su do Glavnog kolodovora, ima ih oko 3000.

Prosvjednici blokiraju Slavonsku aveniju. Traže izravan prijenos na HRT. Uzvikuju "Hoćemo istinu" i "Dolje Jabuka".

U najavnoj špici i prvim minutama Dnevnika prosvjed nije ni spomenut. Dnevnik vodi Ivan Jabuka. Prosvjednici se bune: "Ne damo vam pretplatu!" i "Nećemo cenzuru" 

Središnji Dnevnik prosvjednicima je posvetio kratku, jednominutnu reportažu. Nezadovoljni prosvjednici krenuli su u centar grada. Broj im se prepolovio.

Kolona se zaustavila ispred HND-a i Agrokora. Trenutno se nalazi kod zgrade Vrhovnog suda (Čuvate mafiju!)

Oko 1000 prosvjednika krenulo je prema Trgu žrtava fašizma. Očekuje se da će prosvjed nakon toga završiti.

Prosvjednici ispred HDZ-a poručuju "Nećemo odustati". Prosvjed je gotov za danas. Novi prosvjedi zakazani za četvrtak i subotu u 18 sati.

Uskoro opširnije...

14.03.2011. 18:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh