« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SWOT ANALIZA

Projekt ZagrebPlan definirat će budućnost grada

Milan Bandić danas je otvorio prvu radionicu tzv. swot analize kojom će se definirati snage, slabosti, mogućnosti i prijetnje kako bi se mogli odrediti razvojni prioriteti

Gradonačelnik Bandić podupro je izradu ZagrebPlana
Gradonačelnik Bandić podupro je izradu ZagrebPlana (Cropix)
Više o

Zagreb

,

ZagrebPlan

,

razvoj grada

Izrada dokumenta društvenog, gospodarskog i prostornog razvitka Grada Zagreba obveza je propisana Zakonom o regionalnom razvoju odnosno i bez takvog dokumenta nema apliciranja projekata za strukturne fondove EU, kad Hrvatska postane članicom EU obitelji, kazao je danas gradonačelnik Bandić dajući podršku ponajprije Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj grada kojem je dokument povjeren, ali i svim ostalim sudionicima radionice. Uz predstavnike svih gradskih ureda i zavoda, u njenom radu sudjeluju i predstavnici HGK-Komore Zagreb, zagrebačke Razvojne agencije, Sveučilišta u Zagrebu i dr.

Pročelnica Ureda Jadranka Veselić-Bruvo je izvijestila kako su već definirali razvojne probleme i potrebe, a sada je na redu slijedeća etapa - swot analiza. "Nakon analize usmjerit ćemo se prema razvojnim prioritetima i pokušati definirati temeljne strateške projekte Grada Zagreba koji će se sigurno provoditi u dužem vremenskom razdoblju, ali je sada pravo vrijeme da se za njih priprema kompletna dokumentacija", kazala je.

Navela je da Grad Zagreb ima svoje prioritete, a to su projekti uređenja velikih javnih gradskih prostora poput studije "tri trga" (Trg dr. F. Tuđmana-Trg Francuske Republike-Trg K.Ćosića), a nameće se, dodaje, problem bivše tvornice Gredelj, Paromlina i premošćivanja željezničke pruge kao velike južne barijere u Zagrebu, pa Blok Badel, Kongresni centar, Zagrepčanka i dr., a tu su i projetki ornitološkog rezervata Savica i izgradnja Zagrebačke infrastrukture prostornih podataka (ZIP).

"Grad Zagreb ne možemo promatrati samo unutar urbanih granica i 640 četvornih kilometara koji obuhvaćaju i Sesvete te 68 naselja, nego i u užoj regiji Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj, zatim kao glavni grad države i grad u sustavu EU metropola i na svim tim razinama bi ova strategija trebala dati odgovor", zaključila je Veselić-Bruvo. Pohvalila se da Ured s uspjehom provodi projekte Civitas Elan i Presto vezane uz poboljšanje gradskog prometa i promociju korištenja bicikla. (hina/metro-portal)


06.12.2010. 15:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh