« Zagreb
objavljeno prije 12 godina
KREATIVA

Programiraj vlastite igrice

Neka vaši klinci započnu ljeto programiranjem vlastitih igrica, izražavajući svoju kreativnost putem besplatnog alata za izradu računalnih igrica

Neka klinci vrijeme na računalu provedu kreativno
Neka klinci vrijeme na računalu provedu kreativno (Futura učionica)
Više o

djeca

,

osnovnoškolci

,

zagreb-info

,

tečajevi programiranja

,

programiranje igrica

,

računalni tečaj

,

Kodu Game Lab

Škola je pri kraju, djeca jedva čekaju vrijeme za sebe i zabavu. Naravno, kako to obično biva, većina će završiti ispred ekrana, igrajući omiljene igrice ... Kako bi se to vrijeme iskoristilo na bolji i kreativniji način, „Futura učionica" osmislila je tečaj vizualnog programiranja računalnih igrica u Kodu Game Lab-u.

Kodu je jednostavan vizualni programski jezik osmišljen za programiranje računalnih igara i stvaranje virtualnih 3D svjetova. Kodu posebno potiče kreativnost, inovativanost, kritičko i logičko razmišljanje, uči pričati priče, engleskom jeziku, suradnji s drugima i, naravno, programiranju.

Tečaj je primjeren djeci osnovnoškolskog uzrasta koju uvodi u svijet programiranja. Nikakvo prethodno iskustvo u programiranju i dizajniranju nije potrebno. Polaznici tečaja istražuju već gotove svjetove igrajući igrice, programiraju vlastite igre, dijele ih s prijateljima i testiraju programe igrajući se.

Polaznici dizajniraju vlastite virtualne 3D svjetove oblikovanjem planina, rijeka i zgrada, sadnjom drveća, nastanjuju svijet likovima, vozilima i protivnicima te programiraju pravila koja određuju kako se igrači pomiču, osvajaju bodove i pobjeđuju ili gube.

Tečaj traje 10 školskih sati (5x2 školska sata), a cijena tečaja je 250 kuna. Minimalan broj polaznika je 10. Prijavi se na info@futura-ucionica.hr ili 091-891-5075. Prvi slobodni termin za početak tečaja je utorak 19.6.2012. u 10.00 sati u prostorijama Privatne škole Futura u Budakovoj 1d, u neposrednoj blizini Kennedyjevog trga.

Više o Futura učionici i tečajevima koje organiziraju pročitajte na www.futura-ucionica.hr.

13.06.2012. 11:00:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh