« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
VRIJEME

Prognoza vremena - snijeg sve do sredine tjedna

Prognoza vremena tvrdi da će nas snijeg zasipati sve do srijede, kad možemo očekivati prvi dan bez oborina, koje bi se od četvrtka trebale nastaviti

Pripremite lopate, imat ćete posla
Pripremite lopate, imat ćete posla (Metro)
Više o

vrijeme

,

prognoza vremena

,

ponedjeljak

,

nedjelja

Prognoza vremena dobra je skijašima, no običnim ljudima koji razmišljaju kako će sutra na posao nije baš pretjerano povoljna - snijeg bi mogao prestati tek predvečer, no u ponedjeljak i utorak će se nastaviti, kaže Državni hidrometeorološki zavod.

Danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s oborinama. U unutrašnjosti snijeg uz novi pokrivač većinom od 5 do 20 cm, a obilniji će biti u gorskim predjelima. Na Jadranu kiša, izraženija ponegdje u Dalmaciji uz mogućnost grmljavine, a na sjevernom dijelu mjestimice susnježica i snijeg. Poslijepodnei osobito navečer postupan prestanak oborina te sa zapada i djelomično razvedravanje.

Puhat će većinom umjeren, u gorju i jak sjeveroistočnjak, na sjevernom i srednjem Jadranu jaka i olujna bura, na južnom Jadranu još prijepodne jako jugo. Temperatura zraka većinom od -7 do -2, na sjevernom Jadranu od 0 do 5, a na srednjem i južnom od 6 do 12 °C.

Ponedjeljak će donijeti umjereno i pretežno oblačno vrijeme, na Jadranu povremeno s kišom, u unutrašnjosti snijegom, uglavnom u drugom dijelu dana. U gorju je moguća i poledica, a u unutrašnjosti Istre i Dalmacije moguć je mjestimice i snijeg.

Vjetar slab, u Slavoniji do umjeren jugoistočni. Na Jadranu će bura u noći oslabjeti, zatim će zapuhati umjereno do jako jugo, a navečer okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura većinom od -11 do -6, na Jadranu od -2 do 4, a najviša dnevna od -4 do 1, na Jadranu od 6 do 11 °C. 

03.01.2016. 08:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh