« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
PROMET

Privremena regulacija prometa za blagdan Svih svetih - Dan mrtvih 2014.

Ove godine privremena regulacija prometa traje tri dana i bit će sva tri dana besplatna, priopćeno je iz ZET-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

ZET

,

krematorij

,

privremena regulacija prometa

,

Kaptol

,

Svi sveti

,

Mirogoj

,

Miroševac

,

Markovo polje

,

Dan mrtvih

,

vozni red

,

izvanredne autobusne linije

,

regulacija prometa za blagdan Svih svetih

Privremena regulacija prometa za blagdan Svih svetih, ili Dan mrtvih kako ga kolokvijalno zovemo, ista je kao i prethodnih godina, no uvedena je jedna važna promjena - sva tri dana, 31. listopada i 1. i 2. studenoga vožnja izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatna.

Posebna regulacija prijevoza na snazi će biti u petak, subotu i nedjelju, odnosno 31. listopada te 1. i 2. studenoga. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze ili dovode do zona većih gradskih groblja bit će pojačane, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije. 
 
TRAMVAJSKI PROMET UOČI,  NA BLAGDAN SVIH SVETIH I NA DUŠNI DAN 

U petak, 31. listopada, tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu radnog dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima.
 
Na blagdan Svih svetih1. studenoga, kao i na Dušni dan, 2. studenoga,  na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, ujedno će se u promet uključiti i tramvajska linja 8, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

AUTOBUSNI PROMET UOČI, NA BLAGDAN SVIH SVETIH I NA DUŠNI DAN 

Prema gradskim grobljima ZET već uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika. 

U petak, subotu i nedjelju, 31. listopada, 1. i 2. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija:

Kaptol - Mirogoj,
Kaptol - Krematorij,
Kvaternikov trg - Srebrnjak,
Dubrava - Miroševec,
Dubec - Markovo Polje i
Podsused-centar - Poljanica - Gornja Bistra.

PRIJEVOZ DO MIROGOJA I KREMATORIJA

Izvanredne autobusne linije Kaptol - Mirogoj i Kaptol - Krematorij bit će uspostavljene u petak, 31. listopada te u subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol - Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol - Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu redovnih linija, u neposrednoj blizini arkada u zoni kružnog toka na Mirogoju. Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom cestom.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol - Mirogoj - Krematorij. 

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg - Srebrnjak prometovat će također u petak, 31. listopada te u subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati. Autobusi će kretati svakih pet do sedam minuta.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol - Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U petak, subotu i nedjelju, 31. listopada, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati, zbog posebne regulacije prometa obustavljaju se linije: 106 (Kaptol - Mirogoj - Krematorij)201 (Kaptol - Kvaternikov trg) i 238 (Kaptol - Kozjak),

U petak, 31. listopada te subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati, linije 203 (Svetice - Vinec - Krematorij)226 (Svetice - Kaptol) bit će skraćene do Remeta.
Autobus linije 207 (Srebrnjak - Rim - Srebrnjak) vozit će na relaciji Kozjak - Rim - Kozjak i to djelomično izmijenjenom trasom: Kozjak - Rebar - Laščinska - Bijenička - uobičajenom trasom do raskrižja s Laščinskom - Rebar - Kozjak.

Tijekom posebne regulacije prometa, od petka 31. listopada, od 8 sati, do nedjelje, 2. studenoga, do 20 sati, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol - Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol, Zvonarnička, Degenova, Ulica Medveščak, Gupčeva zvijezda, Vrančićeva i dalje svojom uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom.

PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA

Izvanredna autobusna linija Dubrava - Miroševac vozit će 31. listopada, 1. i 2. studenoga od 8 do 19 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja.

Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku Oporovečke ulice, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine. 

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s Ulicom Rudolfa Kolaka, na istočnom prometnom traku Aleje tišine.

Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U petak, 31. listopada te subotu i nedjelju 1. i 2. studenoga, od 8 do 19 sati, linije 206 (Dubrava - Miroševac) i 210 (Dubrava - Studentski grad - Klin) bit će obustavljene.

Istovremeno linija 223 (Dubrava - Trnovčica - Dubec), zbog posebne regulacije  prometovat će izmijenjenom trasom. Autobusi će voziti uobičajenom trasom do Koledinečke, a zatim Dankovečkom, Ulicom Dubrava do terminala Dubrava. Napominjemo, kako će iz Dubrave autobusi polaziti s prvog perona.

PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA

Izvanredna autobusna linija Dubec - Markovo polje prometovat će u petak 31. listopada, od 12 do 18.30 sati te u subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 7.30 do 18.30 sati.

Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE

U subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, autobusne linije 230 (Dubrava - Granešinski Novaki) i 125 (Črnomerec - Gornje Vrapče) bit će pojačane s dodatnim autobusima.

U petak, 31. listopada, subotu, 1. studenoga i nedjelju, 2. studenoga, linija 182 (Trg mladosti - Groblje Zaprešić - Šibice) od 8 sati prometovat će izravno do Šibica, a ujedno će se uspostaviti izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti - Groblje Zaprešić) koja će od 8 do 20.45 sati voziti svakih 30 minuta.

 Autobusna linija 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 Podsused (centar) - Poljanica - Gornja Bistra, na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused-centar. Autobusi linija 172176 i 177 zaustavljat će se i na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska, od 8 do 20 sati.  

Na blagdan Svih svetih, u subotu, 1. studenoga i nedjelju, 2. studenoga, na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, prema potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima. 

29.10.2014. 12:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh