« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
BILANCA SUKOBA

Privedeno 58 izgrednika, 33 osobe su ozlijeđene

Pedeset i osam privedenih izgrednika zbog nasilničkog ponašanja te 33 ozlijeđenih policajaca i prosvjednika, uključujući dvojicu teško, rezime je današnjeg sukoba s policijom

Fotografija vijesti
Više o

prosvjed

,

Trg bana Jelačića

,

ozlijeđeni građani

,

sukob s policijom

,

prosvjed 26. 2. 2011.

Među ozlijeđenima je 21 interventni policajac, a od dvojice teško ozlijeđenih prosvjednika jedan ima lom prstiju a drugi mogući prijelom ruke, prenosi Hina. Izgrednici, među kojima su bili i maskirani pripadnici BBB-a, sukobili su se s policijom pokušavajući probiti policijski kordon u Radićevoj ulici kako bi došli na Markov trg, pri čemu su bacali kamenje, letve i druge predmete i napravili i veću materijalnu štetu na izlozima i osobnim automobilima.

Na policijski kordon krenulo je između 800 i 1000 prosvjednika a njihova namjera je bila izazvati nemir i ponašati se nasilnički prema policajcima koji su zbog toga morali upotrijebiti sredstva prisile, odnosno sprej, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik zagrebačke policije Tomislav Buterin.

Policija je prema Trgu bana Jelačića potisnula između 400 i 500 nasilnih prosvjednika i tom prilikom su ozlijeđene 33 osobe. Među ozlijeđenima ima i novinara, dok je među privedenima fotograf novinske agencije France press kojeg je policija, rečeno je, privela najvjerojatnije zbog njegove sigurnosti.

Veću skupinu BBB-a i pripadnike skupine organizirane putem facebooka policija je uočila već na mirnom prosvjedu branitelja na Trgu bana Jelačića, odakle su krenuli prema Radićevoj ulici. Neredi su se u gradu smirili oko 16 sati. Nad uhićenima se trenutno provodi prekršajna obrada kojom bi policija trebala utvrditi njihovu odgovornost a u tom bi joj trebale pomoći i snimke današnjeg sukoba.

Među prosvjednicima danas nije bio Ivan Pernar, koji je ranije dvaput uhićen zbog organiziranja protuvladinog neprijavljenog skupa na Markovu trgu putem facebooka. Na središnjem zagrebačkom trgu se po policijskoj procjeni okupilo do 15000 građana.

26.02.2011. 20:44:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh