« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Predsjedniku Mesiću uručena Povelja počasnog građanina Zagrebačke županije

Predsjednik komentirao "crnu statistiku" na cestama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Stjepan Mesić

,

počasni građanin

Hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću uručena je danas, u Uredu Predsjednika, Povelja počasnog građanina Zagrebačke Županije.

Predsjednik Mesić, koji je nedavno proglašen počasnim građaninom Zagrebačke županije, to je odličje trebao primiti još 17. srpnju, no iako najavljen, nije došao na svečanu sjednicu u povodu Dana Županije.

Sjednica se održavala neposredno nakon što je HSS razvrgnuo koaliciju sa SDP-om, HNS-om i HSU-om, te sklopio novu koaliciju s HDZ-om.

Izaslanstvo Zagrebačke županije predvodio je župan Stjepan Kožić, a u njemu su bili i zamjenik župana Rudolf Vujević, predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan, potpredsjednica Marija Ledinski Anić, članica Poglavarstva Anđela Cirkveni, te članica Županijske skupštine Palma Klun Posavec.

Upitan da novinarima prokomentira ovogodišnju "crnu statistiku" na hrvatskim cestama, predsjednik Mesić je rekao kako je ona izvan svih statističkih pokazatelja u drugim zemljama.

Zabrinjavajuće je što je samo u zadnja dva tjedna na cestama poginulo između 40 i 50 ljudi, rekao je Mesić dodajući kako to postaje jedan sindrom.

"Imamo sve više dobrih cesta, sve više autocesta i na kraju sve više mrtvih na cestama", rekao je.

Mislim da se moraju napraviti ozbiljne analize, sa svih strana razmotriti sadašnje stanje, te poduzeti potrebne mjere.

Tu nije dovoljna samo prometna policija, svakako treba nešto učiniti i na edukaciji ljudi, ali očito treba uključiti i sve one koji imaju veze sa prometom, te pokušati doći do uzroka, mišljenja je Mesić.

Upitan poduzima li policija sve da se smanji broj nesreća Mesić je rekao da ne zna, ali je dodao da "ako čovjek zaspe u autobusu, znači da se ne plaši kada putuje cestama da će ga netko zaustaviti i vidjeti kad se odmarao i u kojem je vremenu koristio odmor". (HINA)

08.09.2008. 20:21:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh