« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ISKUSTVO I OPTIMIZAM

Predrag Sloboda novi predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza

Poznati gospodarstvenik i predsjednik vaterpolskog kluba Primorje iz Rijeke Predrag Sloboda izabran je za novog čelnog čovjeka najtrofejnijeg sportskog saveza u Hrvatskoj

Predrag Sloboda
Predrag Sloboda (CROPIX)
Više o

Hrvatski vaterpolski savez

,

Escarres

,

Nagrada publike

Istodobno je, izmjenama Statuta HVS-a, dosadašnji predsjednik Perica Bukić izabran za prvog, a Goran Hinić iz Dubrovnika za drugog dopredsjednika HVS-a. "Nakon šest godina odlazim s mjesta predsjednika i to u trenucima kada je hrvatski vaterpolo postigao i u mlađim i u seniorskim kategorijama najbolje rezultate, ali naša je obveza da osiguramo kontinuitet dobrih rezultata što će biti teško bez prave financijske podrške koju nam mogu osigurati gospodarstvenici kao što je Predrag Sloboda", kazao je Bukić obrazlažuju razloge prepuštanja mjesta čelnog čovjeka HVS-a dvije godine prije kraja svog drugog mandata.

Bukić je podsjetio da HVS još uvijek ima dug prema LENA-i od 1,5 kuna koje se nada riješiti uz pomoć Vlade RH, bez čije se pomoći, kao i pomoći grada Zagreba, bilo nemoguće organizirati Europsko prvenstvo u Zagrebu.

Predrag Sloboda (60) glavni manager naftne tvrtke Orlean Investa, koji je zbog nove dužnosti napustio mjesto dopredsjednika najbogatijeg vaterpolskog kluba na svijetu, talijanskog Pro Recca, svjestan je zadaće koja ga očekuje.

"U ovim teškim vremenima naša je obveza osigurati, ne samo seniorskoj reprezentaciji koju iduće godine očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Šangaju, a 2012. i na Olimpijskim igrama u Londonu, nego i svim ostalim mlađim selekcijama optimalne uvjete za treninge i nastupe. Zato nam je važno da već u Šangaju osvojimo jedno od prva tri mjesta koja, bez dodatnih kvalifikacija, vode na OI u London. Uvjeren sam da ćemo, uz sredstva koja redovito dobivamo od Hrvatskog olimpijskog odbora, uspjeti od sponzora namaknuti još 4,7 milijuna kuna jer procjenjujemo da bi s proračunom od 7,7 miljuna kuna mogli ispuniti sve obveze u predolimpijskoj 2011. godini", kazao je Sloboda, čestitajući Mladosti i Primorju EB plasman u Euroligu. Taj plasman je već ostvario Jug, pa će Hrvatska ove godine imati tri predstavnika među 16 najboljih klobova Starog kontinenta. (hina/metro-portal)


10.10.2010. 16:44:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh