« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
KONTRA MILANA

Pravo na grad i Zelena akcija zasuli poglavarstvo lažnim novcem

Tamo su došli kamionom punim vreća s lažnim novcem, koje su rasipali noseći maske s likom Milana Bandića uz isticanje transparenta "Zagreb: europska prijestolnica smeća"

Ovako Milan inače radi ...
Ovako Milan inače radi ... (Screenshot)
Više o

Zagreb

,

Jakuševac

,

prijestolnica smeća

'Grad Zagreb na odlagalište Jakuševac godišnje baci oko 155 milijuna kuna', kažu u Zelenoj akciji. Zbog neadekvatnog sustava odvojenog prikupljanja otpada aktivisti i aktivistice Prava na grad i Zelene akcije izveli su u petak prosvjednu akciju ispred zgrade Gradske uprave.

Tamo su došli kamionom punim vreća s lažnim novcem, koje su rasipali noseći maske s likom Milana Bandića uz isticanje transparenta "Zagreb: europska prijestolnica smeća".

Ovom su akcijom upozorili da su u posljednjih 16 godina vladavine gradonačelnika Bandića na zagrebačko odlagalište otpada bačene milijarde kuna novca građana. Ne samo da Grad namjerava nastaviti s takvom praksom, nego ima u planu potrošiti još gotovo tri milijarde kuna na izgradnju spalionice, u kojoj bi se sav taj vrijedan otpad spaljivao i koja bi štetila i ljudima i okolišu, kazali su iz Prava na grad i Zelene akcije.

'Akciju smo organizirali da bismo pokazali loš način gospodarenjem otpadom u Zagfrebu', kazao je nakon performansa Teodor Celakoski iz Zelene akcije. 'Otpad nije smeće već je to dragocjena sirovina, kaže, a u Zagrebu se otpadom upravlja kao smećem', dodaje.

16.12.2016. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh