« Zagreb
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
PRIPAZITE :)

Posebna regulacija prometa zbog dočeka Vatrenih

Nakon slijetanja u Zračnu luku reprezentaciju će dočekati mažoretkinje i brojni navijači, nakon čega će otvorenim autobusom na kat reprezentativci krenuti prema središnjem zagrebačkom trgu

Evo gdje će biti cirkus u prometu
Evo gdje će biti cirkus u prometu (Wikipedia)
Više o

doček reprezentativaca

,

posebna regulacija prometa

,

obilazni pravci

Hrvatska nogometna reprezentacija kreće iz Moskve oko 11 sati ujutro. Let iz Moskve do Zagreba trebao bi trajati otprilike dva i pol sata, a slijetanje se očekuje u 13:30.

U to vrijeme program na Trgu bana Josipa Jelačića već bi trebao početi s obzirom na to da se na njemu očekuje više desetaka tisuća ljudi.

Nakon slijetanja u Zračnu luku reprezentaciju će dočekati mažoretkinje i brojni navijači, nakon čega će otvorenim autobusom na kat reprezentativci krenuti prema središnjem zagrebačkom trgu.

Trasa kretanja autobusa s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom:

Ulica Rudolfa Fizira -  Zagrebačka ulica -  Ulica Savezne Republike Njemačke - Avenija Dubrovnik - Avenija Većeslava Holjevca - Most slobode - Ulica Hrvatske bratske zajednice - Ulica grada Vukovara -Savska cesta - Rooseveltov trg - Trg Republike Hrvatske  - Frankopanska ulica  - Ilica  - Trg bana Josipa Jelačića

S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade Ine), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

Okupljanje navijača na središnjem gradskom trgu očekuje se već od jutarnjih sati, a dolazak reprezentacije na središnji zagrebački trg očekuje se oko 14:30. Vatrene će na Trgu dočekati Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice Moja domovina. U vrijeme izvođenja te pjesme u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona.

Obavijest policije: Evo gdje će promet biti potpuno obustavljen

Za vrijeme kretanja autobusa u svečanoj koloni na trasi kretanja će se u potpunosti obustaviti promet motornih vozila očekivano u vremenu od 14 do 15:30.

Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije dočeka i prijevoza nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, kao i svih sudionika događaja, uspostavit će se posebna regulacija prometa u užem središtu Zagreba u ovisnosti o broju sudionika i situaciji na terenu, i to:

 - ponedjeljak, 16. srpnja u vremenu od 6 do 22 sata zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa.

 - ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora,

 - ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 12 do 17 sati obustavit će se sav motorni promet u zoni kojeg omeđuju ulice Kaptol, Degenova, Ilirski trg, Gornji grad i Streljačka na sjeveru, Medulićeva ulica na zapadu, zeleni val Hebrangova-Klaićeva na jugu i Ribnjak-Palmotićeva na istoku,

  - ponedjeljak, 16. srpnja u slučaju većeg poremećaja u prometu u kritičnom vremenu obustavit će se i promet svih vozila zelenim valovima Boškovićeva-Hebrangova-Klaićeva u pravcu zapada i Žerjavićeva-Trenkova-Hatzeova u pravcu istoka.

Vozite se javnim prijevozom!

"Molimo građane grada Zagreba da u ponedjeljak u najvećoj mjeri koriste javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a, odnosno prigradsku željeznicu HŽ-a", apeliraju iz policije.

Dodaju da mole sve sudionike dočeka koji dolaze organiziranim prijevozom autobusima ili pojedinačno vlastitim prijevozom iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva, da za parkiranje vozila koriste šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice u Zagrebu. Svi posjetitelji će s te lokacije autobusima ZET-a biti prevezeni do terminala Pothodnik-Glavni kolodvor u vremenu od 8 sati do završetka događaja.

Javni prijevoz u Zagrebu je od ponoći besplatan

Javni će prijevoz u Zagrebu večeras od ponoći pa sve do kraja sutrašnjega dana biti u potpunosti besplatan, najavljeno je iz Grada Zagreba.

"Time se dodatno olakšava dolazak navijača iz svih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja, do središnjeg gradskog trga, kao i cjelodnevni boravak u ponosnom Zagrebu", poručuju. Također, apeliraju na sve, zbog očekivano velikog broja ljudi, osobito u gradskom središtu, da se u centar grada dolazi isključivo javnim prijevozom.

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru istok-zapad i zapad-istok su:

 - autocesta A3 zagrebačka obilaznica;

- Slavonska avenija - Zagrebačka avenija;

- Avenija Dubrovnik - Jadranska avenija;

- Ozaljska - Ulica grada Vukovara - Ulica grada Gospića

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru sjever-jug i jug-sjever su:

 - Selska cesta - Jadranski most - rotor Remetinec;

- Držićeva - Šubićeva - Kvaternikov trg - Domjanićeva - Srebrnjak;

- Heinzelova - Branimirova - Mandlova - Av.G.Šuška

 

16.07.2018. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh