« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
OPREZ

Poplave u Sesvetskom Kraljevcu, grade se zečji nasipi

Uslijed obilnih kiša poplavljeno je više objekata u Sesvetskom Kraljevcu, iz kojih vatrogasci ispumpavaju vodu te se grade zečji nasipi kako bi se spriječio daljnji prodor vode

Vodostaj Save raste cijelo popodne
Vodostaj Save raste cijelo popodne (Arhiva)
Više o

poplave

,

Sesvetski Kraljevec

,

zečji nasipi

Na terenu su predstavnici zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe koji uz pomoć lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava ispumpavaju vodu iz poplavljenih objekata, dok radnici Vodoprivrede mehanizacijom iskopavaju odvodne kanale.

Grade se i zečji nasipi kako bi se spriječio daljnji prodor vode prema objektima, navodi u priopćenju Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba čiji su službenici na terenu i koordiniraju pružanje pomoći.

Koprivničko-križevačka policija izvijestila je kako je zbog velike količine vode u 15,40 sati zatvorena državna cesta 41 u mjestu Reka, u ulici Stjepana Radića. Najkraći obilazni smjer je Koprivnica-Virje-Šemovci-Bjelovar-Sv.Ivan Žabno-Križevci i obrnuto.

Zbog obilne kiše došlo je do prelijevanja vode preko kolnika i na državnoj cesti 2 u mjestima Vlaislav i Štaglinec, Novi Glog te u Križevcima u Potočkoj ulici.

Tim se cestama prometuje otežano, a nadležne službe su na terenu te je postavljena odgovarajuća signalizacija.

Voda prijeti i kućama u okolici Vrbovca, a u gradu je potopljena trafostanica pa je moguć prekid opskrbom električnom energijom.

Sava u Zagrebu raste cijelo poslijepodne i to po više od 10 centimetara po satu, a u 17 sati izmjeren je vodostaj od 277 centimetara. Redovne mjere obrane od poplava proglašavaju se kada Sava dosegne 350 centimetara.

11.02.2014. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh