« Zagreb
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
UDOMI ME!

Pomozite Lari da pronađe dom!

Lara traži svoj zauvijek dom, miran kutak i malo ljubavi gdje će provesti svoje zadnje godine što ljepše, jer je to i zaslužila

Lara treba dom, pronađimo ga zajedno!
Lara treba dom, pronađimo ga zajedno! (Facebook)
Više o

udomljavanje pasa

,

Udomi me!

,

vučjak

,

njemački ovčar

Udomljavanje nije samo fora, već i potreba, kako nam javlja naša čitateljica Veronika, moleći nas da zajedno pokušamo pronaći stalni dom jednoj prekrasnoj životinji, pa njezinu priču prenosimo u cijelosti.

Lara ima 9 god, i bila je pas čuvar u dvorištu jedne firme. Kada se razboljela, vlasnik je se odrekao. Bio je svjestan da se ne može više brinuti o njo, odnosno da joj ne može pružiti potrebnu skrb i liječenje, pa me zamolio da joj pokušam pronaći smještaj i dom, ili će ju odvesti u azil i ostaviti.

Obzirom da sam ju ja već redovno obilazila kod njega, svaki dan više od pola godine, hranila, i vodila veterinaru jer njezin gazda nije stizao od posla, nisam mogla dozvoliti da sada završi u azilu. Iako sam podstanar i nemam kuda sa njom, nakon što sam ju odvela veterinaru, i saznala da joj je šećer ekstremno visok i da mora hitno početi sa terapijom, prebacila sam njezine papire na sebe, pronašla joj privremni smještaj, prikupila nešto donacija, sterilizirala ju, i pasica sada uredno prima terapiju inzulinom na koju odlično raegira.

Osim dijabetesa nema drugih zdravstvenih problema. Sada traži svoj zauvijek dom, miran kutak i malo ljubavi gdje će provesti svoje zadnje godine što ljepše, jer je to i zaslužila. Jako voli ljude, odlična je s drugim psima, u kući mirna, ne radi nikakvu štetu, mirna poslušna, predivnog karaktera bez imalo agresije. Idealan dom za nju, bio bih kod ljudi koji su većinu vremena doma, kao npr. neki mlađi penzioneri ili freelanceri. Noću bih obavezno trebala biti u kući uz svoje ljude, kao bih radi bolesti bila pod nadozorom.

Lanac, box, šupa, garaža, ne dolaze u obzir. Ona se normalno kreće, jede, pije, igra sa drugim psima. 2-3 šetnjice od po 30min. za nju su dovoljne.  

Dijabetes kao takav, nije zahtjevan koliko zvuči, ali traži redovan nadzor koji podrazumijeva 2x dnevno dati inzulin nakon jela, i 2x dnevno napraviti provjeru šećera u krvi. Nakon što se šećer malo ustabili toliko česta mjerenja više neće biti potrebna. Kako se vadi krv i daje inzulin, jako se brzo pohvata i nije tako opće strašno ni problem kako zvuči, treba samo malo volje.  

U novi dom dolazi cijepljena, čista i mirišljava, čipirana, očišćena od parazita, sada i sterilizirana!! Lara je trenutno na privremnom smjestaju i svi troškovi: hrana za dijabetičare, aparatić i trakice za mjerenje, inzulin, svi veterinarski troškovi i sve ostalo potrebno financira se donacijama koje se prikupe za Laru.  

Ako zelite donirati hranu (smije jesti samo Eukanuba ili Hills, suha hrana i konzerivce - za pse koji imaju dijabetes), vitamine (VMP) ili bilo sto drugo za Laru, mozete se javiti meni u inbox.  

FB profil Veronike - kliknite, saznajte više o Lari i pomozite joj!

30.07.2018. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh