« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DRAGI GRADONAČELNIČE

Policija privela muškarca koji je prijetio Bandiću

Tijekom kriminalističke istrage, pretragom stana, vikendice i automobila 51-godišnjaka pronađeno je devet pušaka, dva revolvera, jedan pištolj i veća količina streljiva

(Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

prijetnje

Policija je privela 51-godišnjaka koji je u prijetećem pismu od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića tražio da zaposli njegovu prijateljicu koja je ranije radila u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu, doznaje se danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Tijekom kriminalističke istrage, pretragom stana, vikendice i automobila 51-godišnjaka pronađeno je devet pušaka, dva revolvera, jedan pištolj i veća količina streljiva. To je oružje posjedovao neovlašteno te time počinio i kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Pismo koje je osumnjičeni B.G. potpisao, a u kojemu od gradonačelnika traži da njegov zahtjev ispuni u roku od 15 dana, stiglo je u Poglavarstvo 10. ožujka, nakon čega je pozvana policija.

Zbog neuobičajenog načina obraćanja i pokušaja da se izbjegne zakonom propisana proceduru zapošljavanja, te zbog postavljanja nerealnog roka, pismo je izazvalo strah i uznemirenost kod gradonačelnika, izvijestila je policija. Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. (hina/metro-portal)

14.03.2010. 14:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh