« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci

Poglavarstvo odobrilo 19,5 milijuna kuna za šume

Bandić nije želio komentirati najnoviju aferu s urbanistima

Zagrebačke šume i ubuduće će biti omiljena mjesta gdje će naši sugrađani provoditi slobodno vrijeme
Zagrebačke šume i ubuduće će biti omiljena mjesta gdje će naši sugrađani provoditi slobodno vrijeme
Više o

Medvednica

,

Hrvatske šume

Gradsko poglavarstvo jučer je razriješilo Darka Vuletića (HSS) s dužnosti pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo zbog odlaska na dužnost predsjednika Uprave Hrvatskih šuma. Tu će dužnost do imenovanja novoga pročelnika obavljati Vuletićev dosadašnji zamjenik Stjepan Škrapec. Vuletić je istaknuo kako je sretan što su uspješno djelovali na zadovoljstvo proračunskih korisnika, a za svoje imenovanje na čelnu poziciju Hrvatskih šuma rekao je kako je dokaz da Zagreb ima kadrove koji mogu zauzeti visoke pozicije u državnoj vlasti.

Milijuni za šume

Poglavarstvo je prihvatilo i Plan održavanja šuma na području grada i odobrilo 19,5 milijuna kuna koji će se na račun Hrvatskih šuma doznačivati mjesečno u 1/12 iznosa. U prihvaćenom zaključku navodi se kako je očuvanje ekološke, krajobrazne i rekreativne funkcije šuma na zagrebačkom području u skladu s Programom za gospodarenje park-šumama Grada Zagreba i od posebnog interesa za Zagreb.

Također je prihvaćen i zaključak o subvencijama u poljoprivredi i šumarstvu u 2008. Na upit je li i prije Grad za održavanje šuma plaćao Hrvatskim šumama, Vuletić je odgovorio da suradnja šumara i Grada Zagreba traje već više od 30 godina. ‘Prošle godine Grad im je doznačio 19 milijuna kuna za održavanje park- šuma Zagreba’, podsjetio je  Vuletić i dodao da to nije povezano s njegovim imenovanjem.

Pomoć unesrećenima na MedvedniciSljedeće srijede na Sljemenu će se otvoriti Privatni centar za zbrinjavanje unesrećenih osoba na Medvednici.
U posljednjih 10 godina Hrvatska gorska služba spašavanja na Sljemenu je imala 544 intervencije, a samo ove godine spasila je čak 26 osoba.
Štakorima se loše piše

Poglavarstvo je prihvatilo i pokroviteljstvo nad završnim turnirom u košarci ‘Kupom Krešimira Ćosića’, koji će se održati 9. i 10. veljače, te humanitarnom akcijom ‘Najveći dvorac od čokolade’.

Prihvatilo je i supokroviteljstvo nad proslavom 75. obljetnice mađarskog kulturnog društva Ady Endre, koja će se održati u svibnju. Prihvaćena je i odluka o obvezatnoj preventivnoj deratizaciji, odnosno uništavanju štakora, miševa i drugih mišolikih glodavaca, prijenosnika uzročnika zaraznih bolesti. 

Piše: HINA/METRO
08.02.2008. 02:25:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh