« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SAMO 19 GODINA

Poginuo japanski motociklist Shoya Tomizawa

Shoya Tomizawa pao je na utrci klase Moto2 na VN San Marina, preko njega su potom prešla dvojica motociklista, a umro je u bolnici

Shoya Tomizawa
Shoya Tomizawa (Getty Images)
Više o

motociklizam

,

utrka moto2

,

Motorola Mobility

Shoya Tomizawa, 19-godišnji japanski motociklist, umro je zbog teških ozljeda koje zadobio u današnjoj utrci klase Moto2 na Velikoj nagradi San Marina na stazi Misano.

Tomizawa je pao u 12. krugu utrke, a potom su preko njega prešla dvojica motociklista. Prebačen je u bolnicu, ali je tamo preminuo od zadobivenih ozljeda.

Tomizawa je vozio za momčad Suter, a uoči današnje utrke bio je šesti u poretku klase Moto2.

Višestruki svjetski prvak Talijan Valentino Rossi, koji je u lipnju imao tešku nesreću na treningu uoči VN Italije i pri čemu je slomio nogu, bio je posve izvan sebe kad je čuo za vijest o smrti mladog Japanca.

"Sve postaje nebitno kad se dogodi ovakva tragedija. Tomizawa je bio simpatičan mladić," kazao je Rossi, dok je Talijan Andrea Dovizioso dodao: "Ponekad svi mi zaboravimo koliko je ovo opasan sport i kako je potreban samo trenutak nepažnje da se dogodi nesreća."

Posljednji motociklist koji je poginuo na stazi bio je Japanac Daijiro Kato na stazi u Suzuki 2003. godine. Zanimljivo, početkom ovoga tjedna Valentino Rossi je predvodio skupinu motociklista koji su odali počast Katu koji je živio u okolici Misana. Nažalost, svega nekoliko dana kasnije poginuo je Tomizawa.

Prošlog tjedna u Indianapolisu je poginuo 13-godišnji Amerikanac Peter Lenz preko kojeg je prešao jedan 12-godišnjak u krugu za zagrijavanje u juniorskoj utrci motociklista. (hina/metro-portal)

05.09.2010. 17:09:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh