« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci

Počinje istraga protiv policajaca koji su premlatili maloljetnika

Razotkrivanje
Razotkrivanje
Više o

MUP

,

Berislav Rončević

,

HHO

,

unutarnja kontrola

,

policijska brutalnost

Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević dao je nalog Odjelu unutarnje kontrole MUP-a da izvrši provjeru zakonitosti postupanja zagrebačkih policajaca prema maloljetniku koji tvrdi da su ga interventni policajci 26. travnja pretukli i slomili mu lijevu ruku, priopćeno je jučer iz MUP-a.

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava zatražio je jučer od ministra Rončevića hitno očitovanje o tom slučaju, te odgovornosti načelnika zagrebačke policije Marijana Tomurada koji je to navodno pokušao zataškati.

U MUP-u zasad taj zahtjev nisu željeli komentirati, no tvrde da je ministar i prije njega dao nalog da slučaj istraži unutarnja kontrola MUP-a.

HHO očitovanje ministra očekuje u roku 48 sati ili će u protivnom ‘biti prisiljeni obratiti se premijeru Ivi Sanaderu’. Tvrde kako je načelnik zagrebačke policije krajnje neprofesionalno i neetično postupio kada je oca maloljetnika navodno pokušao nagovoriti da povuče prijavu protiv nasilnih policajaca.

Pritužbu HHO-u podnio je otac 16-godišnjaka koji tvrdi da je u VII. policijskoj postaji Trešnjevka podnio prijavu protiv policajaca, nakon čega je navodno došao i načelnik policije Marijan Tomurad te ga nagovarao da odustane od prijave. (METRO) 

09.05.2008. 01:06:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh