« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
RIJEKA

Počelo otvoreno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom

Natjecatelji su pristigli iz Austrije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop, CROPIX)
Više o

atletika

,

Rijeka

,

invalidi

,

Otvoreno Prvenstvo Hrvatske

,

osobe s invaliditetom

,

Ratko Kovačić

12. otvoreno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom, na kojemu sudjeluju reprezentacije sedam zemalja, započelo je danas u Rijeci.

Natjecanje koje se danas i sutra održava na riječkom stadionu Kantrida otvorila je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Kosor je čestitala sportašima na znanju i upornosti te na tome, kako je kazala, što godinama svladavaju prepreke i predrasude.

"Vi dokazujete da osobe s invaliditetom mogu sve", kazala je Kosor dodavši da želi da to natjecanje bude i dobra priprema natjecatelja za paraolimpijske igre u Londonu. "Svi ste u startu već pobjednici jer ste svojim radom dokazali da se može kad se hoće", kazala je.

Kosor je uputila pozdrave djevojkama iz Hrvatske koje su se ovoga tjedna popele na najviši vrh svijeta (Mt. Everest) ocjenivši da su one također savladale brojne prepreke, ali i predrasude.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić istaknuo da je Rijeka grad bogate sportske tradicije te da Kantrida ima odlične uvjete za paraolimpijske sportove. Naveo je da će se na prvenstvu natjecati 14 ekipa iz Hrvatske te da su među natjecateljima i proslavljeni hrvatski paraolimpijci, osvajači medalja na prošloj Paraolimpijadi. (hina/metro-portal)

23.05.2009. 15:34:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh