« Znanost
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
STEM

Počeli STEM gamesi

Jučerašnijm danom u najromantičnijem gradu Mediterana, Rovinju, službeno su otvoreni STEM Gamesi

STEM Games
STEM Games (Arhiva)
Više o

STEM

,

STEM Games

Natjecanje broji više od 1500 studenata sa 17 STEM fakulteta. Nakon intenzivnog organiziranja natjecanja zadnjih nekoliko mjeseci, spremi su zadaci za STEM Games Arene znanja, spremi su sportski tereni, i nova Games Arena eSporta, a tu je i zabavni dodatni program.

Interdisciplinarnost, suradnja znanstvenika i mladih su samo neke od ključnih djelatnosti koje vode ka poboljšanju općeg zdravlja, napretku u svim područjima života i naposljetku, pružaju prilike koje čine svijet boljim i sigurnijim mjestom za život - što je generalna tema ovogodišnjih Gamesa, World of opportunities, a u ovih 5 dana natjecatelji će se suočiti sa stvarnim zadacima koji ih čekaju nakon fakulteta, istraživat će nove tehnologije, nove lijekove i prilike u svijetu kojem su potrebni visoko kvalitetni i vjerodostojni mladi umovi kojih ovih dana sigurno neće nedostajati u Rovinju. Gamesi potiču kreativnost, inovacije, suradnju kao i sportski duh i fair play!

Naravno, gdje su studenti tu je i nezaboravna zabava te se nakon napornog rješavanja zadataka ili jedne od najzanimljivije utakmice svih vremena sprema i dodatni programi koji uključuje beer pong, karaoke, alias, potragu za blagom, bench press, pikado, povlačenje užeta, turnir u beli, briškuli i trešeti, a za vikend na redu su i koncerti.

Svi su se čekirali, zvukovi kovčega i smijega odzvanjali su resortom, a nakon smještaja i malog odmora na plaži uslijedila je večera na kojoj se pojelo sve.

Svečanim otvaranjem STEM Gamesa 2022 sve je i službeno počelo i napokon je sve moglo krenuti. Prvu noć Gamesa obilježila su upoznavanja kolega s drugih fakulteta, članova organizacije, a za kraj i najzabavnije karaoke koje je Rovinj, ali i koje su STEM Gamesi vidjeli!

U petak 20. 5. dolazi nam triljski reper Grše, a u subotu 21. 5. osječki treper Z++.

19.05.2022. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh