« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
KOŠARKAŠKI CIRKUS

Počela NBA sezona, uvjerljivi Miami, pobjede Bullsa i Knicksa

Nova NBA sezona otvorena je reprizom prošlosezonskog finala između Dallas Mavericksa i Miami Heata, te dva 'klasika' New York - Boston i LA Lakers - Chicago

Više o

košarka

,

Los Angeles Lakers

,

NBA

,

Boston Celtics

,

Dallas Mavericks

,

Miami Heat

,

New York Knicks

,

Chicago Bulls

,

nova sezona

Prvog dana nove NBA sezone na rasporedu je bilo pet utakmica među kojima i repriza prošlosezonskog finala između Dallas Mavericksa i Miami Heata, te dva 'klasika' New York - Boston i LA Lakers - Chicago, javlja Hina.

Uoči početka dvoboja Dallasa i Miamia upriličena je proslava tijekom koje je pod krov dvorane American Airlines Centra podignuta zastava u čast osvojenog naslova prvaka Mavericksa, ali kada je dvoboj počeo igrači Miamija krenuli su u "osvetnički pohod". Iz minute u minutu prednost gostiju je rasla, te je sredinom treće četvrtine dosegla nestvarnih 35 razlike (78-43). Do kraja dvoboja domaćini su uspjeli smanjiti zaostatak na prihvatljivih 11 razlike. LeBron James sa 37 koševa, 10 skokova i šest asistencija i Dwyane Wade sa 26 koševa bili su nezaustavljivi u redovima Miamija, dok su Mavse predvodili Jason Terry sa 23 ubačaja i Dirk Nowitzki sa 21 košem i pet skokova.

"Igrali smo čvrsto i agresivno i siguran sam kako domaćin nije očekivao našu tako agresivnu igru. Iskoristili smo našu brzinu," kazao je James, dok je Wade dodao: "Za početak sezone nije moglo bolje. Odigrali smo odlično, a uskoro ćemo biti još bolji."

U redovima Dallasa nisu skrivali razočaranje nakon teškog poraza.

"Biti će ovo teška sezona. Ovo je posve druga momčad od one koja je osvojila naslov. Moramo pronaći svoj novi identitet," kazao je trener Mavsa Rick Carlisle.

U Madison Square Gardenu snage su odmjerili New York Knicksi i Boston Celticsi, a u zanimljivoj utakmici punoj preokreta uspješniji su sa 106:104 bili domaći Knicksi. New York je do pobjede predvodio Carmelo Anthony sa 37 koševa uključujući i dva slobodna bacanja 16 sekundi prije kraja utakmice za vodstvo 106:104. U posljednjem napadu Celticsi su čak dva puta šutirali, ali prvo je Marquis Daniels promašio tricu, da bi potom Kevin Garnett sa zvukom sirene promašio šut za izjednačenje i produžetak. Celticsima za uspjeh nije bilo dovoljno niti 31 poen i 13 asistencija Rajona Ronda.

"Dojam nije bio sjajan, međutim najvažnija je pobjeda. Mi smo nova momčad, no ipak smo pokazali nešto. Još uvijek se tražimo, no imamo još mnogo prostora za napredak," kazao je Anthony.

Dramatičnu završnicu gledatelji su vidjeli i u Staples Centru gdje su Chicago Bullsi košem Derricka Rosea 4.8 sekundi prije kraja utakmice stigli do pobjede protiv Los Angeles Lakersa 88:87. Bullsi su izborili pobjedu premda su 3.44 minute prije kraja utakmice gubili 11 koševa razlike.

"Nepotrebno smo došli u tešku situaciju, no ipak smo izvukli pobjedu što dovoljno govori o karakteru ove momčadi," kazao je Rose, prošlosezonski MVP koji je utakmicu zaključio sa 22 koša i 5 asistencija. Luol Deng je dodao 21 koš i 7 skokova, a Carlos Boozer 15 koševa i 6 skokova. U redovima Lakersa najefikasniji je bio Kobe Bryant sa 28 koševa, 7 skokova i 6 asistencija, ali i čak osam izgubljenih lopti, dok je Pau Gasol dodao 14 koševa i 8 skokova.

Za razliku od Lakersa, drugi klub iz Los Angelesa, Clippersi uvjerljivom su pobjedom protiv Golden State Warriorsa 105:86 otvorili sezonu. Goste su predvodili Blake Griffin sa 22 koša, Chauncey Billuos sa 21 i Chris Paul sa 20 koševa i 9 asistencija. U redovima Warriorsa najefikasniji igrač je bio David Lee sa 21 košem i 12 skokova.

U posljednjem susretu večeri Oklahoma City Thunder je u Chesapeake Energy Areni slavio protiv Orlando Magica 97:89. Ryan Anderson sa 25 koševa i 10 skokova, te Jameer Nelson sa 18 koševa i 6 asistencija predvodili su Thunder, a Kevin Durant a 30 koševa, 5 skokova i 6 asistencija Magic.

26.12.2011. 10:16:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh