« Ostali sportovi
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
MOO

Pariz domaćin OI-ja 2024., Los Angeles 2028. godine

MOO pozdravlja odluku Odbora za kandidaturu Los Angelesa i zadovoljni smo što možemo objaviti Ugovor o domaćinstvu 2028. pravovremeno i potpuno transparentno

Poznati novi domaćini Olimpijskih igara
Poznati novi domaćini Olimpijskih igara (Arhiva)
Više o

Los Angeles

,

Pariz

,

Međunarodni olimpijski odbor

,

Olimpijada 2024.

,

Olimpijada 2028.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) potvrdio je u ponedjeljak Los Angeles kao domaćina Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2028. godine, a u ugovoru o domaćinstvu, krovna organizacija olimpijskog pokreta obvezala se pomoći organizaciju spomenutih Igara u vrijednosti oko 1,8 milijardi dolara, stoji u priopćenju MOO-a.  

MOO pozdravlja odluku Odbora za kandidaturu Los Angelesa i zadovoljni smo što možemo objaviti Ugovor o domaćinstvu 2028. pravovremeno i potpuno transparentno. Los Angeles je predstavio izvrsnu kandidaturu u kojoj je sadržan prioritet održivosti maksimiziranjem uporabe postojeće infrastrukture i podržavajući uključivanje većeg broja pripadnika mlađe populacije u olimpijski pokret, izjavio je predsjednik MOO-a Thomas Bach u priopćenju.

Stoga smo sretni što možemo Ugovorom o domaćinstvu povećati dostupnost sportskih objekata za mlade i podržati ih u zdravom načinu života kroz sljedećih 11 godina. Uvjereni smo da u kolovozu možemo postići tripartitni dogovor pod vodstvom MOO-a s Los Angelesom i Parizom, stvarajući dobitnu kombinaciju za sve tri strane. Taj će dogovor biti proslijeđen na ratifikaciju tijekom rujanskog zasjedanja MOO-a u Limi, zaključuje predsjednik MOO-a.

Ovim je priopćenjem potvrđeno da će u Parizu biti održane Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024. godine, točno 100 godina nakon što je francuska prijestolnica posljednji put ugostila najbolje sportaše svijeta.

01.08.2017. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh