« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Paraolimpijci na prijemu kod premijera Sanadera

Antonija Balek o navodnim prijetnjama trenera obavijestila nadležne institucije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Antonija Balek

,

Ivica Jakeljić

,

paraolimpijci

Dobitnica dviju zlatnih medalja na Paraolimpijskim igrama u Pekingu Antonija Balek odbila je danas komentirati optužbe iznesene u medijima na račun trenera Ivice Jakeljića, istaknuvši kako je o svemu obavijestila nadležne institucije.

Došlo je do Vlade i nadležnih ministarstava i oni su poduzeli što je potrebno, kao i institucije koje su za to zadužene, rekla je Balek nakon današnjeg prijama sudionika Paraolimpijskih igara u Pekingu s predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom.

Prema napisima u medijima, paraolimpijka Balek optužila je trenera Jakeljića da joj je prijetio smrću, jer je odlučila "progovoriti" o prijedlogu za novčane nagrade, jer je on na tu listu stavio ljude koji nemaju veze s njezinim treniranjem. Na toj je listi, među ostalima, navodi se, i Jakeljićeva supruga koja je navedena kao pomoćni trener.

U dodjeli novčanih nagrada bit će onako kako to zakon nalaže kada netko ima na nešto pravo, rekla je. "Moje izjave nisu izmišljene i ne mogu biti izmišljene, postoje ljudi koji su to vidjeli", ustvrdila je.

"Pokušajte me spriječiti u daljnjim koracima da ne dođem u situaciju koja bi mogla dovesti u pitanje kako ću iz ove ustanove doći do vrata doma", kazala je dodajući da je zbog svega doživjela šok koji kod nje izaziva strah kada netko dohvati kolica i kada vidi stepenice.

Trener Ivica Jakeljić također nije želio komentirati optužbe u medijima, istaknuvši kako je njegov najveći grijeh što je Antonija Balek osvojila dvije zlatne medalje. Rekao je i kako je Antonijina želja bila da se njegovu suprugu stavi u stručni tim. Istaknuo je da Antoniji Balek nije prijetio smrću, te da ima ljude koji su bili pokraj njega u tom trenutku i koji također optužbe negiraju. Potvrdio je da je Antonija preksinoć bila na treningu, dometnuvši kako ne zna "o čemu je zapravo riječ".

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić naglasio je kako će se u sklopu Odbora poduzeti potrebni koraci i "doći do prave istine". (HINA)

02.10.2008. 19:07:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh