« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
MILAN BANDIĆ:

Ove godine moramo riješiti pitanje stadiona u Maksimiru

Možete se zato ispričati, ali za to ste digli ruku, odgovorio je Bandić zastupnicima Gradske skupštine koji se bune protiv milijuna što se isplaćuju Dinamu

(Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Maksimir

,

Gradska skupština Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je rekao kako je u vrijeme recesije pitanje trebaju li se graditi velika betonska zdanja, ali i dodao, da se ove godine pitanje Maksimirskog stadiona mora riješiti.

"Na Maksimirskom stadionu sad se ništa ne gradi, ali se ništa ne ruši", rekao je Bandić, odgovarajući na pitanje HSS-ova zastupnika Darka Vuletića na Aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine, ima li rješenja za taj stadion, a i na medijske napise da se stadion urušava.

Bandić je naveo kako će se problem sa stadionom rješavati etapno, prvo gradnjom zamjenskoga stadiona na Kajezerici, a zatim konzerviranjem starog ili gradnjom novog stadiona u Maksimiru.

Na tvrdnju SDP-ove zastupnice Ivane Mlinar-Horvat da se NK Dinamu uplaćuje godišnje devet milijuna kuna, dok djeca u vrtiću nemaju plastičnih čaša niti papira, Bandić je odgovorio da su gradski zastupnici podržali u Skupštini kriterije za financiranje vrhunskog športa, pa se zato ako žele mogu građanima i za to ispričati.

"Možete se zato ispričati, ali za to ste digli ruku", kazao je Bandić, te napomenuo kako bi se gradski zastupnici možda mogli odreći i 50 posto naknada od 1.500 kuna, koliko dobivaju za rad po skupštinskim odborima.

Predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem podsjetio je Bandića da su se gradski zastupnici lani već odrekli deset posto svojih naknada.

"Drago mi je da ste opet u sedlu", poručio je gradonačelniku Bandiću zastupnik Tomislav Saucha (SDP) komentirajući njegove odgovore na zastupnička pitanja. Upozorio je kako Zagrebački športski savez nenamjenski i bahato troši novac suprotno odlukama Gradske skupštine te poručio gradonačelniku neka tome stane na kraj.

HSS-ov zastupnik Stjepan Horvat pitao je hoće li se u naselju Sopnica - Jelkovec doista smanjiti cijena stambenog "kvadrata" za 200 eura i iznositi 1.095 eura, Bandić je odgovorio kako ne zna za tu informaciju.

"Smanjili smo najam stanova, pa se 75 metara četvornih može iznajmiti za manje od 500 eura", a založit ću se i za smanjenje cijena za poslovne prostore", kazao je Bandić. Možete me sada optužiti da sam socijaldemokrat, dodao je, ali ja socijaldemokraciju živim.

Na pitanje HDZ-ova zastupnika Jasena Mesića i tvrdnje da je Bandićev paket gospodarskih mjera doživio kolaps, da se proračun puni 10 do 15 posto manje od očekivanoga, da ništa ne radi po tom pitanju i da ga u tome podržava skupštinska većina SDP - HSU - Nezavisna lista Tatjane Holjevac, Bandić je odgovorio da ništa od toga nije točno, a osobito da ga podržava navedena većina.

"Stanje gradskih financija ozbiljna je tema i eventualna buduća zaduženja bit će dobro objašnjena zastupnicima", kazao je Bandić odgovarajući na pitanje HSS-ova zastupnika Nenada Matića, koji je podržao zaduženja grada, ali isključivo za ulaganja u kapitalne projekte.

Na pitanje zastupnika, Milan Bandić je na sjednici Skupštine obećao da će grad financijski pomoći Radiju 101, a na kratkoj konferenciji za novinare klub gradskih zastupnika HSLS i Nezavisne liste Velimira Sriće predložio je da se Radiju 101 da polovica novca koja se sada troši za gradski list "Zagreb.hr". (hina/metro-portal)

30.03.2010. 12:41:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh