« Zagreb
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
ADVENT

Otvoreno Fuliranje na Oleander terasi hotela Esplanade

Otvoreno najpopularnije zagrebačko adventsko događanje u središtu grada

Fuliranja u Esplanadi
Fuliranja u Esplanadi (Arhiva)
Više o

Advent u Zagrebu

,

Fuliranje

,

Oleander terasa

,

Esplanade

Prekrasna zagrebačka ljepotica, hotel Esplanade, domaćin je popularnome Fuliranju na  atraktivnoj Oleander terasi od 02.12 do 01.01, svakoga radnog dana od 12 do 23 sata, a vikendom od 11 do 23 sata. Dvanaest ugostiteljskih objekata, više od 40 DJ'a, kao i odlični glazbenici s nestrpljenjem očekuju posjetitelje. Fuliranje ove godine obilježava svoj deseti rođendan. Od prvog izdanja u Tomićevoj ulici, posvećenog legendarnom gosponu Fuliru, pa do onoga 2019. na Strossmayerovu trgu, ovo se događanje ušuljalo u srca Zagrepčana, no i mnogobrojnih posjetitelja našega grada. Često se spominje kao "ono mjesto" s vrhunskom gastro ponudom i glazbom. Dobra urbana atmosfera u kombinaciji s ponekim toplim koktelom i dobrim društvom sigurno će biti odabir mnogih i za Badnjak i doček Nove. Pepi Jogarde, Ozren Kanceljak Kanca i Zozo te live nastupi Yogi Lonicha, Joe Pandura pojačanog Nikolom Marjanovićem, Kristijana Beluhana i Michaela Kvorke s prijateljima, samo su dio ovogodišnjeg glazbenog line-up-a. Ove godine Fuliranje se predstavlja s partnerima, agencijom MPG i hotelom Esplanade, koji su prepoznali tu dobru vibru, tradiciju i recept za desetogodišnji uspjeh. 

U  blagdanske dane lijepo je misliti na druge, a Zaklada Marina Čilića odabrala je Fuliranje za svoje blagdanske aktivnosti koje će izmamiti osmijeh i biti vjetar u leđa mladim talentiranim sportašima i umjetnicima. Ponudit će posjetiteljima 10 sportskih predmeta i putem licitacije koja će se odvijati od 4.12 do 24.12. prikupljati donacije. Svaka dva dana otkrivat će se novi predmet, a ponude /bidovi/ će se moći slati u komentare objava na Zakladinom instagramu. Posjetitelji će moći pratiti napredak  aukcije na velikom aukcijskom kalendaru. No, to nije sve; na Fuliranju se mogu kupiti i potpisane HEAD teniske loptice kao ukras za bor i kuglice by Zaklada Marin Čilić & KOFER s začinima za gin i božićnom čestitkom s potpisom poznatih sportaša i glazbenika. Nedjeljom posjetitelje očekuje u podne koncert glazbenih stipendista Zaklade. Prihodi od aukcije i prodaje kuglica idu za stipendiranje mladih nada hrvatskog sporta i umjetnosti.

Za hvatanje selfija spremno je čak šest photo pointova; dodirnite najveće božićne kugle by Konzum ili provjerite svoje reflekse i brzinu u 10 GIGA Telemach kutku, a 18.12. i 23.12. razgibajte moždane vijuge na Telemach pub quizu i osvojite vrijedne nagrade. Pitate li se gdje nabaviti blagdanske poklone, zastanite u Fuliranje Fun Shopu i razveselite sebe i ukućane setom za kućnu pripremu kokica by Tvornica kokica ili sočnim Kroštulinim panettoneom. A kad vas prsti zazebu, uskočite u Samsungov paviljon i možda vas baš tamo čeka omiljeni gadget. 

A što nam spremaju naši gastro meštri? Chef Mate Janković ostaje vjeran svom Institutu za kobasice, no dodaje im svoj poseban šmek, a Chef Ivan Pažanin iz Chef's Burgers koketira s malo drugačijim okusima burgera. Po prvi put na Fuliranju na street scenu izlazi kuharsko-slastičarski tim hotela Esplanade i Chefica, Ana Grgić Tomić, koja najavljuje sjajna jela poput bakalara, kroketa, quiche lorrainea i junećih obraza u šik gastro twistu, a tu su i naravno nezaobilazne, zapečene Esplanadine štrukle.

Izakaya koketira sa selekcijom "bunova" s krvavicama, buncekom, no i egzotičnijim varijantama chistora i ebi, uz bogatu paletu koktela. Umjereno gladni zasigurno će posegnuti za ponudom Acrobat Wine Bara - platama s narescima od crne svinje Blasquez i St.Luce tjesteninama uz najbolje vinske i šampanjske etikete. El Toro ostaje vjeran južnoameričkim okusima pa uz već dobro poznate salsiccie (kobasice) dodaje i Asado beef taco te hrskave cannole punjene tiramisu kremom. Kreativni Restač donosi po prvi put 3pice sendvič, uz maturo steakove, fritto misto i jedno "filmsko" jelo. Taika čarolija s arktičkog kruga stiže s finim sendvičima s lososom i kozicama, a imaju nešto i za ekipu - Expedition Dish.  Good Kut, na čelu s gastro senzibilnom Ivanom Bekavac, priprema klopu za prste polizat' - Juhu za skidat' promile, Sendvič koji mesa vidio nije, štrudlu meku ko' duša - a ovo je adresa i za sve vege ljude. Beg's Plant Based Butchery - premijerno se predstavlja, ali s pravom rapsodijom okusa: Beg's Santa Balls - meatballs u pecivu s topljenim sirom, Beg's Choco Chilli - u tacosima s tamnom čokoladom i Beg's Mac & Cheeze samo su neki od njih, a ističu i KAJ chai. Poseban zlatni prah i kapljice uz gastro oblizeke dodat će sjajni barovi - Rakijarnica sa više od 40 vrsta rakija (nema da nema), panettoneom by Kroštula - kažu najboljim u svemiru i hrskutavim hrvatskim pop-up kokicama i Gingle Bells u pravom božićnom koktelskom raspoloženju. 

'Kako su ove godine izostali brojni blagdanski sadržaji u ovom dijelu grada, krenuli smo u pripremu božićnog programa na terasi, a osobito nam se svidjela ideja da se Fuliranje, kao već etablirani, isprobani i atraktivni koncept, koji nosi jedan poseban duh Zagreba, organizira upravo ovdje na kultnoj terasi Oleander i to na jednoj višoj razini. Hotel gaji posebnu vezu sa Zagrepčanima, a na njegovoj terasi Oleander sklapala su se prijateljstva i događale nove ljubavi. Upravo zato, vjerujem da je Esplanade pravi izbor za ovakav događaj, koji donosi veselje te privlači posjetitelje željne druženja. Bogati program, kreativna ponuda hrane i pića, bajkovita dekoracija, kao i prekrasna lokacija na kojoj se nalazi ovogodišnje jubilarno deseto izdanje Fuliranja dobitna su kombinacija da Zagrebu i Zagrepčanima, ali i mnogim inozemnim gostima omogućimo poseban doživljaj" Istaknuo je Ivica Max Krizmanić, direktor hotela Esplanade.

Za ulazak na događanje obavezna je covid potvrda, a važno je i poštivanje svih epidemioloških mjera. 

Pozivamo vas da redovno pratite naše društvene mreže sa svim novostima https://www.facebook.com/Fuliranje i https://www.instagram.com/fuliranje/.

05.12.2021. 13:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh