« Zagreb
objavljeno prije 12 godina
15.

Otvorena "Smotra Sveučilišta u Zagrebu"

Budući brucoši će u Studentskom centru na sedamdesetak štandova moći dobiti informacije o fakultetima, visokim školama i akademijama

Otvorena je 'Smotra Sveučilišta u Zagrebu'
Otvorena je 'Smotra Sveučilišta u Zagrebu' (Ronald Goršić/Cropix)
Više o

studenti

,

smotra sveučilišta

,

maturanti

,

fakulteti

,

zagreb-info

,

brucoši

,

Studenstki centar

"Smotra Sveučilišta u Zagrebu", trodnevna manifestacija na kojoj se učenicima završnih razreda srednjih škola predstavljaju fakulteti, visoke škole i akademije, otvorena je danas u zagrebačkom Studentskom centru.

Tijekom 15. po redu smotre budući brucoši moći će obići sedamdesetak štandova te se informirati o programima studija, dostignućima na pojedinim područjima, o opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, novim radnim uvjetima koje osiguravaju poduzetnici i tvrtke, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskom životu i o još mnogo drugih pojedinosti. Na smotri će se održati i više tribina o studentskom standardu, radu Studentskoga zbora, mobilnosti studenata itd.

Otvorivši smotru, rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš je izrazio želju da budući studenti na ovogodišnjoj smotri na vrijeme dobiju potrebne informacije kako bi donijeli važnu životnu odluku o upisu na fakultet. Budući da na ovogodišnjoj smotri sudjeluju i neki fakulteti iz inozemstva, rektor je kazao i da je jedna od najvažnijih zadaća sveučilišta uvođenje sadržaja i studijskih programa na drugim jezicima.

Nazočne je pozdravio i gradonačelnik Milan Bandić, a prorektorica Ljiljana Pinter napomenula je da je ta smotra postala smotrom visokih učilišta u Hrvatskoj i inozemstvu. Kako je rekla, oko 80 posto maturanata nakon posjeta smotri donosi konačnu odluku o izboru studija. (hina/metro-portal)

04.11.2010. 12:40:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh