« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
SUVREMENA I FUNKCIONALNA

Otvorena nova zgrada zagrebačke Hitne pomoći

U zgradi se nalaze prijemno-dojavna služba, ambulante za reanimaciju, stacionar, laboratorij, predavaonice i garaža za 170 vozila Hitne.

(Siniša Sunara, CROPIX)
Više o

Zagreb

,

Milan Bandić

,

hitna pomoć

,

svečano otvaranje

,

zagrebačka hitna

,

zagreb-info

Simboličnim pozivom u call centar 94, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas u Heinzelevoj ulici novu zgradu Ustanove za hitnu medicinsku pomoć, u čiju je izgradnju i opremanje Grad investirao oko 160 milijuna kuna.

Nova zagrebačka Hitna smještena je na osam etaža i ima 14 tisuća kvadratnih metara, a opremljena je najsuvremenijom medicinskom opremom. U zgradi se nalazi prijemno-dojavna služba, ambulante za reanimaciju, stacionar, predavaonice i učionice, laboratorij te višekatna garaža za 170 sanitetskih vozila.

Nova zgrada Hitne je minimalistički uređena i predstavlja arhitektonsko dostignuće studija Produkcije 004, a u vizuri grada posebice dolazi do izražaja osvijetljena u noćnim satima.

Otvarajući zgradu Hitne gradonačelnik Bandić je rekao da je to zdanje za idućih 100 godina kada će o dosezima današnjeg Zagreba govoriti budući naraštaji, kao što Zagreb ove godine slavi obljetnicu osnutka hitne pomoći, koju je prije 100 godina osnovala Družba Braće hrvatskog zmaja.

Bandić se zahvalio djelatnicima hitne medicinske pomoći koji su 24 sata na rapolaganju građanima grada Zagreba te ravnateljici Hitne dr. Slobodanki Keleuvi uručio ključeve šest novih sanitetskih vozila koji će upotpuniti postojeći vozni park.

Novu je zgradu blagoslovio pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić.

Dosadašnje središte Hitne pomoći u Draškovićevoj ulici postat će jedna od tzv. podstanica Hitne, za centar grada. (hina/metro-portal)

21.04.2009. 15:55:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh