« Zagreb
objavljeno prije 14 godina
KGZ

Otvoren novi prostor Knjižnice Augusta Cesarca

Novi prostor ima 40 računala za korisnike, računalo za slijepe i slabovidne osobe, dvorane za prezentacije, internetski kafe i druge sadržaje

knjižnica August Cesarec
knjižnica August Cesarec (Wikipedia/ilustracija)
Više o

knjižnice

,

Davorka Bastić

,

akcelerator čestica

,

fair

,

eurisol

,

KDZ

Knjižnica Augusta Cesarca svečano je danas za posjetitelje otvorena u novome, suvremeno opremljenom prostoru u Šubićevoj ulici u Zagrebu.

Nove prostorije knjižnice, koja ove godine slavi 62. obljetnicu, otvorio je gradonačelnik Milan Bandić, koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo što se u vrijeme recesije ipak ulaže u znanje, u budućnost. Također je izrazio zadovoljstvo opremom i izgledom knjižnice, a knjižničnoj zbirci darovao je još jedno djelo - "Stari Zagreb" Branimira Špoljarića.

"Adaptacija knjižnice trajala je dvije godine, nakon čega je knjižnična zbirka preseljena iz dvaju dosadašnjih prostora - knjižnice u Maksimirskoj i dječjeg odjela u Petrovoj ulici", rekla je na otvorenju ravnateljica Knjižnica grada Zagreba Davorka Bastić.

Nova knjižnica, koja se prostire na 900 četvornih metara, ima oko 32 tisuće svezaka te bogatu zbirku audiovizualne građe s pet tisuća jedinica kvalitetne glazbe. Knjižnica ima 40 računala za korisnike, računalo za slijepe i slabovidne osobe te posebno uređen kutak za dojenčad.

Tu su i dvorane za prezentacije, internetski kafe, odjel za odrasle, odjel za djecu i mlade, čitaonica novina i časopisa, studijska čitaonica i dr.

Uveden je suvremeni način samozaduživanja i samorazduživanja knjižnične građe te bežična internetska veza, rekla je Bastić, dodajući kako novi prostor nudi sadržaje svim dobnim skupinama. "Nismo arhaična djelatnost, znamo kamo idemo, a novim tehnologijama osuvremenit ćemo rad", poručila je. (hina/metro-portal)

11.06.2010. 16:20:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh