« Zagreb
objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana
ZANIMLJIVO

Otvara se ARCA

U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora od 12. do 14. listopada 2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Gradu Zagrebu održat će se 21. međunarodna izložba inovacija ARCA 2023.

Vrijeme inovacija...
Vrijeme inovacija... (Arhiva)
Više o

inovacije

,

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

,

ARCA

,

NSK

Otvorenje izložbe održat će se 12. listopada 2023. s početkom u 10:00 sati gdje će biti predstavljeno više od 200 inovacija i novih tehnologija iz gotovo svih područja ljudskog rada. Od industrije do svakodnevice, a koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i start-up tvrtki. Izlagači koji će se predstaviti na izložbi dolaze iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Sjeverne Makedonije, Katara, Njemačke, Turske, Kine, Irana, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Moldavije itd.

U sklopu izložbe održat će se Inovacijski forum u organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na temu; "Društvene znanosti kao pokretač socijalnih inovacija u doba kriza", te će se ujedno održati i radionica namijenjena nastavnicima i mentorima pod nazivom „Ključni akteri finskog obrazovnog sustava" gdje će gostujući finski predavač predstaviti ključne izvrsnosti finskog obrazovnog sustava.

Državni zavod za intelektualno vlasništvo tradicionalno će održati predavanje na temu „Što je intelektualno vlasništvo" na kojoj će se detaljnije govoriti o pravu intelektualnog vlasništva koje obuhvaća sustav pravnih instrumenata kojima se uređuje način stjecanja intelektualnog vlasništva i način zaštite od njegovog neovlaštenog korištenja

U sklopu 21. ARCA-e održat će se i STEM radionice za mlade svih uzrasta. Tako će biti organizirana radionica izrade i mogućnosti xVidi mini računala te će se ujedno održati radionica izrade i programiranja robota „LegoWeDo" za mlađe učenike.

Na samom zatvaranju u subotu 14. listopada 2023. biti će svečana dodjela nagrada u kategorijama mladih inovatora i inovatora seniora te neizostavna Grand Prix nagrada za najbolju inovaciju sajma.

Izložba inovacija ARCA već godinama po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove i izložbe inovacija promoviraju i promiču inovatorstvo i inovacije i jedno su od najznačajnijih događanja u kalendaru Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora IFIA.

Program i detalje o izložbi možete pronaći na službenim stranicama Hrvatske zajednice inovatora a izložba se može posjetiti sve dane od 10:00 do 18:00 sati. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

www.inovatorstvo.com

12.10.2023. 13:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh