« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
BOGAT PROGRAM

Osmi festival "Queer Zagreb" od 4. do 14. svibnja

Festivalski program i koncept predstavili su direktor programa Zvonimir Dobrović, programski suradnik Gordan Bosanac te koordinatorica programa Tajana Josimović

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milivoj Keber/Cropix)
Više o

nova predstava

,

Queer Zagreb

Osmi festival "Queer Zagreb" održat će se od 4. do 14. svibnja i donosi bogat, inventivan i intrigantan kazališni, plesni i filmski program od 11 predstava i više od 60 filmova s kojima će gostovati 40 umjetnika iz SAD-a, Brazila, Argentine, Francuske, Njemačke i Slovenije, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Festivalski programi održat će se u ZKM-u, Histrionskom domu, Zagrebačkome plesnom centru, Jedinstvu (Močvara) te u kinima "Europa" i "Mosor".

Bilo je riječi i o dijelu programa posvećenom američkom teatru, a istaknuto je gostovanje redatelja, glazbenika i videoumjetnika Holcombea Wallera, čijom će se predstavom "Into the Dark Unknown" festival u ZKM-u otvoriti 4. svibnja.

U američkome programskom bloku je, među ostalima, i mladi njujorški umjetnik Jeremy Wade, a na festivalu će i ove godine gostovati europske koreografske zvijezde Jerome Bel i Raimund Hoghe, obojica povezani s legendarnom Pinom Bausch.

Kratko je predstavljen i ovogodišnji filmski program podijeljen u dvije cjeline: "Reel Tropical Extravaganza", u kojoj se prikazuju posljednji dugometražni i kratkometražni hitovi brazilske queer produkcije, te "Mea Culpa", selekciju s "Berlin Porn Film Festivala". (hina/metro-portal)

28.04.2010. 18:12:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh