« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ŠAKETANJE NA PRESICI

Osim što za Hayeom traga policija prijeti mu oduzimanje licence

Nakon šaketanja izvan ringa i Chisora i Haye mogli biti kažnjeni doživotnom zabranom nastupanja

Šaketanje Chisore i Hayea na presici
Šaketanje Chisore i Hayea na presici (YouTube screenshot)
Više o

policija

,

boks

,

tučnjava

,

David Haye

,

Dereck Chisora

Njemačka je policija objavila kako traga za britanskim boksačem Davidom Hayeom kako bi ga ispitala i rasvijetlila njegovu ulogu u incidentu koji se dogodio tijekom konferencije za medije nakon dvoboja za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC između Vitalija Klička i Derecka Chisore u subotu navečer u Muenchenu, javlja Hina.

"Naravno da još uvijek želimo razgovarati s gospodinom Hayeom kako bismo utvrdili njegovu ulogu u incidentu. Postoji istraga u središtu koje je on i tužitelj će odlučiti o tome kako se ponijeti, hoće li se ispitivanje održati u Engleskoj ili ovdje. To je pravno pitanje", rekao je glasnogovornik policije u Muenchenu Wolfgang Wenger.

U incidentu na konferenciji za medije Chisora je nasilno reagirao na Hayeovo pitanje, a najdeblji je kraj izvukao Hayeov menadžer Adam Booth koji je zadobio posjekotine na licu. Chisora je stoga priveden i ispitan još u nedjelju prije no što mu je dopušteno da napusti Njemačku, ali Haye nije bio dostupan njemačkim vlastima.

Haye je izdao priopćenje u kojem navodi kako će "rado pomoći boksačkim djelatnicima u istrazi koju namjeravaju pokrenuti".

"Znam da nisam anđeo i ne libim se upotrijebiti malo profesionalnog 'trash-talka' kako bih podigao profil boksu, ali nikada u svojih 21 godinu provedenu u ovom sportu nisam bio umiješan niti sam svjedočio ovakvom metežu. Duboko sam razočaran što sam bio dijelom događaja od subote navečer", stoji u Hayeovu priopćenju.

Glavni tajnik Britanskog odbora za kontrolu Robert Smith najavio je kako bi i Chisora i Haye mogli biti kažnjeni doživotnom zabranom nastupanja.

"To je jedna od mogućnosti. Odbor ima mnogo ovlasti, može kazniti boksače, može ih suspendirati, pa čak im i oduzeti licence", rekao je Smith.

20.02.2012. 21:00:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh