« Zagreb
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
PRIDE

Osamnaesta Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji, 08.06.

Povorka ponosa započet će okupljanjem 08.06. u 15:00h na Trgu Franklina Roosevelta (ispred Mimare) te će proći središnjim zagrebačkim ulicama i trgovima

Već punoljetna Povorka ponosa... bravo!
Već punoljetna Povorka ponosa... bravo! (Arhiva)
Više o

Povorka ponosa

,

2019.

U Zagrebu će se sljedeću subotu, 8. lipnja, održati najdugovječniji politički prosvjed za ljudska prava u Hrvatskoj, XVIII (osamnaesta), punoljetna Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2019. pod sloganom „Osamnaest ponosnih godina".

Povorka ponosa započet će okupljanjem 08.06. u 15:00h na Trgu Franklina Roosevelta (ispred Mimare) te će proći središnjim zagrebačkim ulicama i trgovima - Rooseveltovim trgom, Trgom Republike Hrvatske, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom sve do Ribnjaka, Parka ponosa - gdje će Povorka završiti javnim skupom i koncertom grupe "Le Zbor".

Borbu za stečenu slobodu i prostor koje imamo danas u Hrvatskoj hrabro smo i krvavo započele 2002. godine, kao što su i naše suborkinje ustale protiv ugnjetavanja u Stonewallu prije 50 godina, čime je započeo pokret za prava LGBTIQ osoba u SAD-u i svijetu. 

U ovih  osamnaest ponosnih godina pokazali_e smo da stvarnost možemo mijenjati jedino zajedno, a da u društvu kakvo stvaramo ima mjesta za sve ponosne i hrabre ljude koji će prigrliti one koje se isključuje, mlati i ponižava.

Pokazali_e smo da je ovo zemlja za sve nas, a da stajati na pravoj strani povijesti znači biti na margini danas, u otporu sutra, a u slobodi vječno. Povodom osamnaest ponosnih godina glasno poručujemo: Ovo nije samo "faza", tu smo, dio smo društva i ne idemo nigdje! 

Povorka ponosa, koja je u proteklih 18 godina prerasla iz skupa od nekoliko stotina osoba izloženih nasilju u masovna okupljanja svih onih koje_i vjeruju u solidarno i ravnopravno društvo, ne bi bila moguća bez hrabrog i predanog rada volonterki i volontera te saveznica i saveznika.

Zato pozivamo sve one koji_e podržavaju djelovanje udruge Zagreb Pride i održavanje Povorke ponosa, da nam se nakon Povorke pridruže na službenom after partyju, Partycipaciji, od 22.00h u Klubu Boogaloo.

Ulaznicama za Partycipaciju (30/40 kn) pokrivaju se troškovi Povorke ponosa, poput zastava koje se vijore na gradskim trgovima, struje, vode, razglasa, pozornice, osiguranja, ali i materijala potrebnih za transparente, ukrase i ostale detalje koji čine Povorku našim najvećim praznikom!

Na Povorku ponosa i Partycipaciju pozvane su sve i svi koje_i vjeruju u širu društvenu pravdu, solidarno i ravnopravno društvo, u našu slobodu, dostojanstvo i život bez straha.

Vidimo se u subotu u 15.00h kod Muzeja "Mimara"!

05.06.2019. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh