« Ostali sportovi
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
RAVNOPRAVNOST

Olimpijci i paraolimpijci dobivat će iste naknade i nagrade

U saborsku proceduru poslan je prijedlog da se jednako vrednuju uspjesi vrhunskih sportaša na olimpijskim i paraolimpijskim igrama

Fotografija vijesti
Više o

Olimpijske igre

,

nagrade

,

olimpijci

,

paraolimpijci

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović potvrdio je danas da će u prijedlogu izmjena Zakona o sportu biti jednako tretirani i nagrađivani uspjesi naših sportaša na olimpijskim i paraolimpijskim igama, javlja Hina.

"Ministar Jovanović i njegov pomoćnik za sport Petar Skansi danas su meni i glavnom tajniku HPO-a Ticijanu Kompariću kazali da će u saborsku proceduru poslati prijedlog po kojem će se jednako vrednovati ostavrenja naših vrhunskih sportaša na olimpijskim i paraolimpijskim igrama, odnosno da će za vrhunska sportska ostvarenja dobiti jednake naknade i nagrade", izjavio je nakon sastanka u MZOS-a predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Posjet ministarstvu čelnici HPO-a iskoristili su i da informiraju ministra i njegovog pomoćnika o brojnim aktivnostima oko organiziranja i priprema više od 10.000 sportaša s invaliditetom od kojih su 31 već ispunila i normu za nastup na POI u Londonu, ali istodobno i upoznali ministra sa teškom financijskom situacijom.

"Rekli smo jasno ministru Jovanoviću da ove godine, osim sredstava za redovan rad, nismo dobili nikakva sredstva za pripreme, opremu i nastup na POI u Londonu, a samo iz redovnih sredstava ne možemo financirati sve ono što se od nas očekuje u projektu POI u Londonu", kazao je Kovačić napomenuvši da je ministar Jovanović, uz podršku svim aktivnostima HPO-a, obećao i da će podržati prijedlog HPO-a kojim će se od Vlade tražiti dodatna sredstva za pripreme i nastup naših sportaša s invaliditetom na 14. Paraolimpijskim igrama, koje će se od 29. kolovoza do 10. rujna održati na istim borilištima na kojima će se prethodno u Londonu održati i natjecanja Igara XXX. olimpijade.

13.04.2012. 18:02:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh