« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
ronjenje

Održan 4. Submania apnea kup - Zagreb 2008.

Karla Fabrio postavila novi nacionalni rekord

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marjan Radović)
Više o

ronjenje

,

Karla Fabrio

,

Mitja Štampfer

,

Goran Čolak

,

Branko Petrović

,

RK Submania

,

natjecanje u ronjenju

,

Submania kup

,

Lidija Lijić

,

Tomislav Sviličić

U Zagrebu je u subotu 22.11.2008. na bazenu Utrina u organizaciji Ronilačkog kluba Submania i Zagrebačkog ronilačkog saveza održan 4. Submania Apnea kup. Radi se o nacionalnom natjecanju u ronjenju na dah s međunarodnim sudjelovanjem.

Natjecanje se provelo po pravilima i standardima AIDA-e, krovne svjetske udruge za ronjenje na dah. Natjecatelji i natjecateljice nastupili su u tri bazenske discipline: statika, dinamika s perajama i dinamika bez peraja.

Zbog ograničene raspoloživosti bazena, svaki natjecatelj je mogao nastupiti u samo jednoj od dviju dinamičkih disciplina. Sudjelovalo je 31 natjecatelj i 12 natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Slovačke, Češke, Turske i Italije. Za većinu natjecatelja  sezona bazenskih disciplina tek počinje pa se postignuti rezultati mogu smatrati odličnima.

Pogledajte kako je izgledalo natjecanje 

Posebno treba izdvojiti odličan nastup naše Karle Fabrio koja je postavila novi nacionalni rekord u Dinamici sa rezultatom od 179 m, čime je ujedno pobijedila u ženskoj konkurenciji u disciplini Dinamika s perajama. Odličan nastup zaokružila je i pobjedom u statici  s rezultatom od 5:02 min. Prvo mjesto u disciplini Dinamika bez peraja osvojila je Lidija Lijić s rezultatom 128m, što je također novi hrvatski nacionalni rekord. Kod muškaraca najbolji rezultat u dinamici s perajama ostvario je Slovenac Mitja Štampfer s preronjenih 163 metra.

U dinamici bez peraja najbolji je bio Hrvat Goran Čolak sa preronjenih izvrsnih 149 metara - novim nacionalnim rekordom. U statici je pobijedio Branko Petrović s novim srpskim nacionalnim rekordom koji sada iznosi 7 minuta i 4 sekunde. Najbolji Hrvat u disciplini Statika bio je Tomislav Sviličić s rezultatom 6 minuta i 16 sekundi. Francesca Scolari postavila je novi talijanski rekord u dinamici bez peraja sa preronjenih 92 m. U ekipinom poretku prvi je RK Geronimo (Zagreb) ispred RK Submania (Zagreb) i Apnea Teama iz Beograda.

Glavni sponzor natjecanja bila trgovina ronilačke opreme Dragorlux iz Zagreba. Dodatne nagrade svim osvajačima medalja osigurali su sponzori  Multicom d.o.o. te trgovina ronilačke opreme Apnos d.o.o.

Da se u organizacijskom smislu natjecanje odvija bez poteškoća pobrinulo se 30-ak vrijednih članova RK Submania, kao i pridruženo osoblje i sudačka ekipa. Organizatori osim tijekom natjecanja i novim nacionalnim rekordima, mogu biti zadovoljni i brojnošću natjecatelja, te činjenicom da na hrvatskoj apneaškoj sceni ima sve više natjecatelja s respektabilnim rezultatima. 

23.11.2008. 00:19:37
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh