« Znanost
objavljeno prije 12 godina
FALCON 9

Odgođeno lansiranje privatne svemirske rakete

Ukoliko ne otklone problem do 29. svibnja iduća mogućnost lansiranja prve privatne rakete prema ISS-u bit će sredinom lipnja

Falcon 9 na lansirnoj rampi
Falcon 9 na lansirnoj rampi (SpaceX)
Više o

Cape Canaveral

,

Falcon 9

,

odgođeno lansiranje

Lasiranje privatne svemirske rakete Falcon 9 iz baze američkog ratnog zrakoplovstva u Cape Canaveralu odgođeno je u subotu kada je uočen problem sa jednim od raketnih motora, priopćio je dužnosnik tvrtke Space Exploration Technologies.

Pripreme za probni let sa dostavom tereta u kapsuli Dragon na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) odvijale su se normalno sve dok kompjuter na nije zabilježio problem na jednom od motora i obustavio polijetanje.

Ako kvar uspiju dovoljno brzo pronaći i otkloniti raketa mogu raketu lansirati 22. svibnja. Ukoliko ne otklone problem do 29. svibnja iduća mogućnost lansiranja prve privatne rakete prema ISS-u bit će sredinom lipnja.

Nakon umirovljenja flote američkih raketoplana prošle godine, NASA se nada da će privatne tvrtke poput Space Exploration Technologies (poznata i kao SpaceX) i Orbital Sciences Corpa preuzeti transport astronauta i tereta na stanicu koja kruži oko Zemlje na visini od 386 km.

19.05.2012. 14:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh