« Zagreb
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
UPOZNAJTE...

Od najstarije Trešnjevke do najnovije

Šetnja obuhvaća područje Stare Trešnjevke od najstarijih ulica 30-tih godina prošlog stoljeća do najnovijih, a podrazumijeva i želju sakupljanja podataka o ulicama kojima će šetači prolaziti od lokalnog stanovništva

Upoznajte Trešnjevku
Upoznajte Trešnjevku (Cekate)
Više o

Cekate

,

Mapiranje Trešnjevke

Projekt MAPIRANJE i CeKaTe organiziraju još jednu rundu šetnje  po kvartu u svrhu istraživanja i upoznavanja trešnjevačke povijesti, sadašnjosti i moguće budućnosti. Mjesto okupljanja je Trešnjevački plac, s početkom u 17 sati, šetnja traje dva i pol sata i besplatna je za sve sudionike. 

Projekt MAPIRANJE TREŠNJEVKE provodi se u organizaciji CeKaTe-a te ima za zadatak istražiti lokalni identitet Trešnjevke. Ovaj projekt je namijenjen svima koji se kreću Trešnjevkom, virtualno i realno, a cilj mu je istražiti povijest, osobitosti, događaje, skrivene detalje i nepoznate ličnosti ovoga kvarta.

Šetnja obuhvaća područje Stare Trešnjevke od najstarijih ulica 30-tih godina prošlog stoljeća do najnovijih, a podrazumijeva i želju sakupljanja podataka o ulicama kojima će šetači prolaziti od lokalnog stanovništva. Ovo je jubilarno deseto polugodište ove aktivnosti koja je sezonu proljeća zatvorila 50-tom šetnjom ovog tipa.

Dokazano je da šetnje ovog tipa i građanima i ostalim posjetiteljima pomažu u identifikaciji sa lokalnom zajednicom, potiču povezivanje sa lokalnim stanovništvom, kritičko razmišljanje i aktivan pristup gradskoj svakodnevnici.

Pridružite nam se u edukativnom i zabavnom istraživanju Trešnjevke, a u slučaju kiše ponesite svoje kišobrane ili kabanice!

Vodstvo: Vanja Radovanović
Više na www.cekate.hr

26.09.2017. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh