« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SKUPINA SMRTI?!

Obala Bjelokosti i Portugal odigrali 0:0

U još jednoj nezanimljivoj utakmici Svjetskog prvenstva, Obala Bjelokosti i Portugal nisu opravdali status jakih nogometnih momčadi

Obala Bjelokosti Portugal SP JAR
Obala Bjelokosti Portugal SP JAR (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

sp nogomet 2010

,

odlučivanje

,

narančasta uzbuna

Nogometaši Obale Bjelokosti i Portugala su u utakmici prvog kola skupine G na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi odigrali bez pogodaka, 0:0.

Prvi susret u "skupini smrti" nije ponudio zanimljiv nogomet, obje reprezentacije više su pazile kako obraniti vlastita vrata, a ne kako ugroziti protivnički gol. Takav pristup rezultirao je podjelom bodova bez pogodaka, a dvoboj Obale Bjelokosti i Portugala uklopio se u sivilo koje je obilježilo početak ovog SP-a.

Najzanimljiviji trenutak prvoga poluvremena dogodio se u 11. minuti kada je Cristiano Ronaldo okušao udarac s više od 25 metara, a lopta je pogodila vratnicu.

U drugom poluvremenu bilo je nekoliko zanimljivijih situacija pred vratima obje momčadi, ali bez ijedne izrazite prilike za pogodak. U takvoj igri, najviše uzbuđenja na tribinama prouzročio je ulazak najboljeg igrača Obale Bjelokosti Didiera Drogbe koji je u 65. minuti zamijenio Salomona Kaloua i zaigrao samo 10 dana nakon što je slomio ruku u prijateljskoj utakmici protiv Japana.

Drogba se u prvoj minuti sudačke nadoknade našao s loptom u kaznenom prostoru Portugala, ali je s vrha peterca pokušao asistirati nekome od suigrača na drugoj stativi umjesto da je pucao po golu. No, kako ga nitko nije pratio, njegova je asistencija otišla u nepovrat.

U drugom susretu 1. kola ove skupine igrat će Brazil i Sjeverna Koreja.

OBALA BJELOKOSTI - PORTUGAL 0-0

Stadion Nelsona Mandele

Gledatelja: 37.000

Sudac: Larrionda (Urugvaj)

OBALA BJELOKOSTI: Barry - Demel, K. Toure, Zokora, Tiene - Eboue (Romaric, 89), Y. Toure, Tiote - Gervinho (K. Keita, 82), Dindane, Kalou (Drogba, 66)

PORTUGAL: Eduardo - Paulo Ferreira, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Coentrao - Deco (Tiago, 62), Pedro Mendes, Raul Meireles (Ruben Amorim, 85) - Cristiano Ronaldo, Liedson, Danny (Simao, 55)

(hina/metro-portal)

15.06.2010. 18:56:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh