« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
1:1

Novi Zeland iznenadio remijem protiv Slovačke

Rezultatom 1:1 zadovoljniji mogu biti Novozelanđani koji su pogodak postigli u trećoj minuti sudačke nadoknade

Novi Zeland Slovačka SP JAR
Novi Zeland Slovačka SP JAR (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

sp nogomet 2010

,

Joachim Rittstieg

,

Jovan Divjak

Reprezentacije Slovačke i Novog Zelanda su u prvom kolu skupine F Svejetskog nogometnog prvenstva remizirali - obje momčadi postigle su po jedan pogodak.

Reprezentacija Novog Zelanda time je napravila prvu veću senzaciju u Južnoj Africi i to pogotkom Winstona Reida u trećoj minuti sudačke nadoknade. Novozelanđanima je to prvi bod u povijesti na svjetskim prvenstvima, a ta otočna zemlja je dosad na "mondialima" bila samo 1982. kada su ubilježili sva tri poraza u skupini.

Bod je prvi i za Slovake koji po prvi puta nastupaju na svjetskim prvenstvima, ali je to bod koji ih nikako ne može zadovoljiti jer su vodili do treće minute sudačke nadoknade.

"Kiwiji" su počeli utakmicu s tri napadača i u prvih 25 minuta radili su dosta problema Slovacima, koji su ipak polako počeli dominirati, no u prvom poluvremenu nije bilo izrazitih prilika.

Već na početku drugog dijela, u 50. minuti, Slovaci su poveli nakon što je Vittek nabačaj sa strane glavom proveo u mrežu, a slabi južnoafrički suci nisu svirali očito zaleđe. Slovaci su se potom odlučili na čuvanje pobjede, igrali su bez rizika i to im se osvetilo. Tri minute prije kraja navodno pojačanje Hajduka Shane Smeltz je glavom propustio najveću priliku Novozelanđana, ali se iskupio u sudačkoj nadoknadi kada je preciznim ubačejm pronašao glavu Winstona Reida, koji je pogodio sami kut slovačkih vrata za najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva.

>> Svjetski prvaci Talijani remizirali s Paragvajem 1:1

SKUPINA F:

1. Italija 1 0 1 0 1:1 0 1

1. Paragvaj 1 0 1 0 1:1 0 1

1. Novi Zeland 1 0 1 0 1:1 0 1

1. Slovačka 1 0 1 0 1:1 0 1

(hina/metro-portal)

15.06.2010. 16:43:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh