« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
RONJENJE NA DAH

Novi rekordi Gorana Čolaka

7 minuta i 26 sekundi u disciplini statika i 153 metra u disciplini dinamika.

Goran Čolak
Goran Čolak (Damir Krajač, CROPIX)
Više o

rekord

,

ronjenje na dah

,

Goran Čolak

,

Tomislav Sviličić

,

Mihaela Romić

,

dinamika bez peraja

,

dinamika s perajama

,

statika

Hrvatski ronilac Goran Čolak je s dva nova nacionalna rekorda od 7 minuta i 26 sekundi u disciplini statika i 153 metra u disciplini dinamika bez peraja osvojio dvije zlatne medalje na međunarodnom natjecanju u ronjenju na dah koje je proteklog vikenda održano u Mariboru.

Mihaela Romić iz zagrebačkog ronilačkog kluba Geronima osvojila je srebrnu medalju u disciplini statika, a Vedarana Vidović iz KŠR Split u dinamici bez peraja.

Međunarodno natjecanje u ronjenju na dah održano je u organizaciji sportskog društva H20 Team Maribor u tri bazeneke discipline: statika, dinamika s perajama i dinamika bez peraja, a okupilo je 25 natjecateljica i natjecatelja iz četiri države. Hrvatsku su predstavljali članovi ronilačkih klubova Geronimo iz Zagreba i KŠR Split.

Odličnim rezultatima Mihaele Romić i Gorana Čolaka pridružio se i Tomislav Sviličić s 5. i 6. mjestom te je tako ronilački klub Geronimo osvojio treće mjesto u ukupnom poretku klubova.

Statika je disciplina u kojoj ronilac zadržava dah što je duže moguće uronjenih dišnih organa, tijelom u vodi ili na površini vode i jedina disciplina je ronilačka disciplina u kojoj se mjeri trajanje zarona .

Dinamika bez peraja je disciplina u kojoj se ronilac kreće horizontalno i pokušava preroniti što veću daljinu bez bilo kakve potiskujuće opreme. Dinamika s perajama je disciplina u kojoj se ronilac se kreće horizontalno i pokušava preroniti što veću daljinu, a dozvoljena je upotreba peraja ili monoperaje. (hina/metro-portal)

09.03.2009. 14:10:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh