« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
NAPOKON

Nove, niže cijene parkiranja u Zagrebu

Pala je cijena parkiranja u prvoj i drugoj zoni, kao i u nekim gradskim javnim garažama

Niže cijene parkiranja
Niže cijene parkiranja (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

cijene

,

parkiranje

,

prva zona

,

parkirne zone

,

javne garaže

Parkiranje u Zagrebu od subote ima nove cijene koje je Gradska skupština odobrila na zadnjoj sjednici, a radovi na postavljanju novih znakova s cjenicima upravo traje u cijelom gradu.

Parkiranje će u prvoj zoni umjesto deset koštati osam kuna po satu, za drugu ćemo zonu plaćati četiri umjesto dosadašnjih pet kuna, dok treća zona nije mijenjala cijenu i ostala je na dvije kune po satu.

Pala je cijena parkiranja i u nekim javnim garažama, pa će tako u garažama Gorica, Kvaternikov trg, Langov trg, Petrinjska i Rebro sat parkiranja koštati šest kuna, dok će u garažama Svetice i Tuškanac biti četiri kune. 

Pojeftinjuju i kazne za neplaćanje parkinga, takozvane dnevne karte, pa će sada u prvoj zoni biti 160 kuna, u drugoj 80, a u trećoj 30 kuna.

Značajna novost je i mogućnost kupnje povlaštenih karata za parkiranje onima koji ne stanuju u toj zoni, no po cijenama koje su bitno više od onih za stanovnike. Tjedna karta stajat će 300, 150 i 60 kuna, ovisno o zoni, dok će mjesečna biti 1200, 600 i 240 kuna.

12.07.2013. 11:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh